Aile Bakanı Göktaş, yeni projeyi açıkladı! Her haneye aile danışmanlığı geliyor

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her haneye aile danışmanı atanması için çalışmalara başladıklarını, mahalle mahalle risk haritası çıkaracaklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, katıldığı NTV yayınında her haneye bir aile danışmanı atanması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Nüfus konusunda uzun soluklu politikalar üzerinde çalıştıklarını anlatan Bakan Göktaş, "Bazı kesimler ekonomik kaygılardan dolayı insanların çocuk yapmayı ötelediğinden bahsediyor. Ancak bunun doğru olmadığını yurt dışındaki pek çok örnekten görüyoruz" dedi. Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kurulduğunu anımsatan Bakan Göktaş şöyle devam etti: "Başkanlığımız, çok yönlü ve çok paydaşlı çalışma gerektiren iki temel konu olan hem aile hem nüfus ile ilgili çalışıyor. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz Mayıs ayında "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"nın yürürlüğe koyduk. İlk kez aileyi merkeze alarak hazırlanmış olması sebebiyle eylem planı özel önem taşıyor. Bu belge demografik dönüşümü de kapsıyor. Başkanlığımız aynı zamanda Bakanlıklar arasındaki koordinasyonu da yürütüyor. Diğer yandan biz de önleyici tedbirlerle, mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışı ile sağlıklı aileyi korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK

Aile hekimi gibi her ailenin bir de danışmanı olsun istediklerini anlatan Bakan Göktaş, "Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız" dedi.