Ahtapotun kolları kesildi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle; FETÖ bağlantılı 35 sağlık kurumu, bin 43 özel öğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika ile 15 vakıf yükseköğretim kurumu tek tek kapatıldı.

1

Olağanüstü Hal kapsamında, milli güvenliğe tehdit oluşturan paralel yapıya yönelik kararname yayımlandı. FETÖ'yle irtibatı belirlenen 35 sağlık kurum ve kuruluşu, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon ile 15 vakıf yükseköğretim kurumu kapatıldı. Bu tedbirlerin Cumhurbaşkanı Tayipp Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldığı belirtildi.

MEMURLAR GERi DÖNEMEYECEK 

Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kamu çalışanları, görevlerinden uzaklaştırılacak. Bu kişiler bir daha hiçbir kamu hizmetinde kesinlikle istihdam edilemeyecek. 

Paralel yargıya ruhsat yok!

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği değerlendirilen Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında, Sayıştay Başkanı tarafından belirlenecek bir daire başkanı ve bir üyeden oluşan komisyon rapor hazırlayacak. Bu kişilerin meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar verilecek.  Görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları ve hususi damgalı pasaportları iptal edilecek. Meslekten atılanlar, oturdukları kamu konutlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. 

Soruşturma açılanın pasaportu iptal

Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler, işlemi yapan kurum ve kuruluşlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirilecek. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar derhal iptal edilecek.