Ahmet Kekeç'in adı kütüphanede yaşayacak

Merhum gazeteci-yazar Kekeç'in adına Eyüpsultan'da 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu. Açılışı TBMM Başkanı Şentop yaptı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, geçen yıl hayatını kaybeden AKŞAM Gazetesi yazarı ve hikayeci Ahmet Kekeç'in adının verildiği Eyüpsultan'daki kütüphanenin açılış törenine katıldı. Şentop, merhum Kekeç'in gazeteciliğinden önce bir edebiyatçı, son yıllarda da özellikle romana yönelmiş bir yazı adamı olduğunu söyledi.

SİYASETİ TARİHE IŞIK TUTTU

Birçok eserinde hüzünlü bir ironi ortaya koyan Kekeç'in bunun yanında yakın siyasi tarihe tuttuğu projektörlere şahitlik ettiğini belirten Şentop, Kekeç'i köşe yazılarında ve televizyon programlarında da ironik bakışını hiç eksiltmeden siyasi gündemin ve polemiklerin içinde kulaç atarken gördüğünü dile getirdi. Kekeç'in isminin bu kütüphaneye verilmiş olmasını isabetli bulduğunu aktaran Şentop şöyle devam etti: "Bir kitap kafe, 10 bin kitaplık kütüphane ve araştırma merkezi, ders çalışma alanları, toplantı salonları gibi ünitelerle aynı zamanda 120 kişiye hizmet verecek olan Ahmet Kekeç Kütüphanesi'nin çocuklarımız, gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu kütüphanede tanıştığı kitaplardan yola çıkarak kitap okuma zevkiyle iyi bir okur, hatta yazma serüvenine başlayarak Edebiyatçı ve yazar adayları çıkarsa kendimi gerçekten bahtiyar addedeceğim."

Açılışı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Ahmet Kekeç'in oğlu Hakan Mehmet Kekeç yaptı.