Ahmet Hakan fena çuvalladı

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un Bülent Keneş’i tutuklayan ve kendisine saldıran şüphelileri serbest bırakan hakimin aynı kişi olduğu yönündeki iddiası gerçek dışı çıktı.

1

Ahmet Hakan Coşkun bugünkü köşesinde kendisine saldıran kişileri serbest bırakan Sulh Ceza Hakimi ile Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i tutuklayan Sulh Ceza Hakimi'nin aynı kişi olduğunu iddia etti.

Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Ahmet Hakan'ın bu iddiası gerçek dışı… Bülent Keneş İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı sonucu tutuklanarak ceza evine konuldu. Ahmet Hakan Coşkun'a saldıran 6 kişi ise İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanndı ve sadece bir kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yani Ahmet Hakan Coşkun'un iddiasının aksine Bülent Keneş'in dosyasına İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Ahmet Hakan'ın darp edilmesi olayındaki zanlıların dosyasına ise İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği baktı. Ahmet Hakan'ın bu gerçeklere rağmen iki dosyaya da aynı hakimin bakıp karar verdiği algısı oluşturmaya çalışması şaşırtıcı bulundu.

Varank: Biri Ahmet Hakan'ı trollemiş


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, gazeteci Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısına cevap verdi. Varank, Hakan'ın "Bana saldıranları biri hariç serbest bırakan savcı bir tweet yüzünden Bülent Keneş'i tutukladı" iddiasının yanlış olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden gazeteci Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısına ilişkin konuştu.

Hakan Savcıya yüklenmişti

Ahmet Hakan, bugünkü yazısının bir bölümünde, "Aynı yargıç, bana saldıranların biri hariç alayını tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar veren yargıç, attığı bir 'tweet' nedeniyle gazeteci Bülent Keneş hakkında tutuklama kararı veren yargıçmış. Aynı yargıç, gazetecinin kemiklerini kıranları serbest bırakıyor. Tweet atan gazeteciyi ise tutukluyor. Tarihe not düşüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Varank: Biri Ahmet Hakan'ı trollemiş

Varank, Ahmet Hakan'ın bu ifadelerinin yer aldığı bir fotoğrafı Twitter'daki adresinden paylaştı. Varank sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki adresinden, Ahmet Hakan'ın bu ifadelerine "Biri trollemiş ya da @ahmethc okuyucularını bilerek yanıltıyor. A.Hakan kararı 6. Sulh Ceza, Keneş 4. Sulh Ceza imiş" karşılığını verdi.

Varank'ın paylaştığı bir diğer tweet ise, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin oldu. 'Twitter'ın Ankara saldırısını duyuranların bilgisini vermediği' yönündeki bir haberi paylaşan Varank, "97 vatandaşımızın katledildiği bu zamanda bile işbirliği yapmıyor Twitter. Özgürlükmüş, batsın sizin özgürlüğünüz" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.