Ahlat'taki külliyede ilk kabine toplantısı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi, bir ilke tanıklık edecek. 25 Ağustos Pazar günü kabine toplantısı Ahlat Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

ANKARA-AKŞAM

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Kutlamalarda bu yıl bir ilk de yaşanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, 25 Ağustos Pazar günü Ahlat Külliyesi'nde yapılacak. Toplantıda, başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki gelişmeler, terörle mücadele konusunda gelinen aşama ele alınacak Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde kutlamalara 23 Ağustos'ta başlanacak.

ZAFER COŞKUSU

Etkinlere Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere çok sayıda vatanda da katılacak. Ahlat ilçesindeki Çarho bölgesinde, içinde Sultan Alparslan Otağı'nın da kurulduğu Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi, yurdun dört bir yanından gelen misafirleri ağırlayacak. Üzerinde ve iç kısmında Selçuklu motifleri yer alan keçeden yapılmış Han Otağı ile tematik çadırların kurulumu tamamlandı. Etkinlikler kapsamında; okçuluk, atlı cirit, güreş, el sanatları çarşısı, ok ve yay atölyesi, yöresel ürün stantları, kökbörü, atlı savaş sanatları, atlı akrobasi, at binme, güreş ve çocuk oyun alanları hazır hale getirildi.