Ağrı'da facia! Ortalık savaş alanına döndü, 7 kişi öldü

Dehşet rampası! 7 ölü, 18 yaralı. Ağrı'daki Tutak rampasında bir kamyon devrildi, yol tek şeride düştü. Saatler sonra aynı yerden geçen yolcu otobüsünün freni patladı. Önce karşıdan gelen kamyona, sonra da devrilen kamyona çarpan otobüs, alev topuna döndü. O ana ait görüntüler facianın boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye'nin yüreğini yakan kaza Ağrı'da yaşandı. Van Yolu firmasına ait yolcu otobüsünün freni Tutak rampasında patladı. Kontrolden çıkan otobüs, karşı yönden gelen kamyona, ardından daha önce devrilmiş olan şeker pancarı yüklü kamyona çarptı. Araçlar alev alırken, karayolundan göğe kara dumanlar yükseldi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyeciler uzun uğraşlar sonucu yangını söndürdü. Acı haberi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duyurdu. Erdoğan, "Otobüsün devrilerek yanması sonucu 7 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Kaza bölgesinde inceleme yapan Ağrı Valisi Osman Varol da yaralıların durumuyla ilgili bilgi verdi. Tedaviye alınan 18 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirten Varol, ilk kazanın sabah yaşandığını, pancar yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle yolun tek şeride düşürüldüğünü söyledi. Otobüsün de aynı yerde freninin patlaması üzerine facianın yaşandığı öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kazayla ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır" ifadesini kullandı.

Küle dönen otobüste 18'i yolcu 3'ü mürettebat 21 kişi bulunuyordu.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, süreci takip ettiklerini belirterek, "Ağrı Tutak'ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.