Afrinli olmayana giriş yasak!

Mehmetçik, Afrin girişinde kontrol noktaları oluşturdu. Çevreden gelen PYD yanlılarının yağma yapıp suçu ÖSO’ya atarak algı yaratmaya çalışmasının önüne geçmek için kente Afrinli olmayan alınmıyor. 

LEVENT ALBAYRAK /  MUSTAFA ALKAÇ

TSK’DAN YAĞMALI PROVOKASYON ÖNLEMİ

Afrin’e 18 Mart operasyonu sonrası hem özgürlük hem huzur geldi. Bir yandan teröristlerin bıraktığı EYP’leri temizleyen TSK ve ÖSO bir yandan da Afrin halkının en hızlı şekilde evlerine dönmesini sağlamaya çalışıyor. Terör örgütü PYD/PKK yanlısı bazı çevre köyler ve yerleşim birimlerinde yaşayan kişilerin kente yağma için yola çıktığı bilgisi üzerine TSK bazı önlemler aldı. Afrinli gibi davranıp kamyonetlerle gelen kişilerin evleri ve iş yerlerini yağmalamaya başladığını gören ÖSO unsurları duruma hemen müdahale etti. Yapılan araştırmada bu kişilerin niyetinin “Afrin’i ÖSO yağmalıyor” algısı yaratıp bölge halkını isyana teşvik etmek olduğu tespit edildi.

KUŞ UÇURTULMUYOR 

Yağma riski üzerine kentin giriş çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. Kente giren ve çıkan tüm araçlar dikkatli şekilde aranıyor. Kente gelen kişilerin kimlik bilgilerinden gerçekten Afrinli olup olmadıklarına bakılıyor. Afrinli olmayan şehre alınmıyor.

ÖSO ASAYİŞİ SAĞLIYOR: ÖSO’nun asayiş kolu yağma, saldırı gibi olaylara karışanları tutukluyor. Kentin huzura kavuşması için tüm önlemler alınıyor.

Afrin’deki gelişmeleri an be an görüntüleyen arkadaşımız Levent Albayrak, merkezde ÖSO tarafından yıkılan ve terör örgütü için kutsal sayılan Kawa heykellerini görüntüledi.

HALKTAN PAKET, TSK’YA TESLİM

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de hayatın normale dönmesi için yürüttüğü çalışmalara kentte yaşayanlar da destek veriyor. Afrin’de bazı teröristlerin evlerin ve sivillerin arasında saklanıp fedai eylemi yapacağı belirlendi. TSK ve ÖSO’nun şefkatini gören Afrin halkı ise bu teröristlerin yerini ihbar etmeye başladı. İki günde bu şekilde saklanan 20 terörist ÖSO ve TSK güçleri tarafından yakalandı.   

Gözleri bağlı getirilen 3 hain Türk askerine teslim edildi. 

Hainler kacmadan önce yakıp yıkmıslar

Afrin’de, YPG/PKK’dan geriye çok sayıda tahrip edilmiş yapı ve araçlar kaldı. Merkezin net görüldüğü tüneller ortaya çıkarıldı.

Tek bir kurşun deliği yok!

TSK’nın operasyonu başlattığı ilk andan itibaren sürekli dile getirdiği sivil hassasiyeti ilçe merkezindeki binalarda kendini gösterdi. Merkezde sadece teröristlerin mevzi yaptığı ve güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiği noktalarda hasar bulunurken, başta hastane ve cami olmak üzere diğer binalarda tek kurşun izi dahi bulunmuyor.  

Afrin ile Racu’da çok sayıda bina ve dükkanda, teröristlerin duvarlara içlerinden geçebileceği genişlikte açtığı delikler bulunuyor.  YPG/PKK, bölge halkını savunma adı altında yaptığı tahribatla sivillere ait pek çok bina ve dükkanının duvarını yıktı. 

ATEŞE VERİP KAÇTILAR

Duvarlarında gedikler oluşan dükkanlar kullanılamaz durumda. Teröristler, yapılara büyük maddi hasar vermelerine karşın, TSK ve ÖSO karşısında meskun mahal savaşına girmeye cesaret edemediği için bu deliklerin çoğunu kullanamadan kaçtı. Teröristler kent merkezini terk ederken toplu taşıma, çöp toplama ve yol yapımında kullanılan araçları da yaktı. 

Teröre lanet Mehmetçiğe şefkat

Afrin özgürlüğüne kavuştu, terörün gerçek yüzünü gördü! İlçe merkezi ve çevresinde arama-tarama faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik, Kafer Çil Mahallesi ve çevresinde de arama yaptı. Bölge halkı askerleri sevgi gösterileriyle karşıladı. Askerler kendi kumanyalarının tamamını bölge halkına verirken çocuklarla sohbet etti, yakından ilgilendi.  

Türk askerini görünce kurban kestik

Teröristlerin olduğu dönemde çocuklarının zorla silah altına alınmak istendiğini, kendilerinden para toplandığını ve ilçeyi terk etmelerine izin verilmediğini anlatan Afrinliler, Türk askerini görünce mutluluklarını göstermek için kurban kestiklerini söyledi. 

Mazlumun umudu Türkiye

Dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olan AFAD ve Türk Kızılayı, Afrin ve çevresinde yaşayan savaş mağduru sivilleri de yalnız bırakmıyor. Kırsal ve merkezde yaşayan halka sıcak yemek, gıda, hijyen malzemeleri, kumanya ve battaniye desteğinde bulunarak, terör mağdurlarının yaralarını hafifletmeye çalışıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen yardımları AFAD dağıttı. Yardımlar, en çok da çocukların yüzünü güldürdü. Aktarin bölgesindeki Gurur Köyü’nde yaşayan 12 yaşındaki kız çocuğunun sevinci ise yürekleri ısıttı.

Hastaneye bile EYP’li tuzak!

Bozguna uğrayan PKK’lıların kaçarken hastaneyi bile mayın ve patlayıcı ile tuzakladıkları ortaya çıktı. Afrin Hastanesi’ni üs olarak kullanan terör örgütünün tuzakladığı EYP’nin patlaması sonucu 2 ÖSO’lu yaralan-

dı, nöbet tutan 2 PKK’lı ise çatışmada öldürüldü.

Esad’ın köyü de gitti!

TSK ve ÖSO, Ayn Darah, Basutah ve Burj Abdallah köylerini YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı. Böylece Cinderes-Tel Rıfat hattına kadar olan bölüm teröristlerden temizlendi. TSK ve ÖSO’dan kaçan teröristler Basutah’ı Esad rejimine bırakmıştı. Basutah’a asılan rejim bayrağını ÖSO indirdi.

Sasanileri anlatmışlar

Mehmetçik tarafından yapılan aramalarda; teröristlere eğitim verildiği tespit edilen bir binada örgüte ait çok sayıda kitap ve sözde kanton yönetiminde yer alacak kişiler için hazırlanan kimlik kartları bulundu. Sasani İmparatorluğu’nun kitaplarda yer alması ise dikkat çekti. 

Yerel meclis kuruluyor

Gaziantep’te önceki gün düzenlenen “Afrin Kurtuluş Kongresi”nin koordinatörlüğünü yapan Afrinli Kürt Hasan Şindi şöyle konuştu: Afrin’de 30 kişilik yerel meclis kuracağız. Bu meclisimizde Kürt, Alevi, Arap ve Ezidi halkımızın temsilcileri yer alıyor. Afrin polisini oluşturmak istiyoruz.  

YPG yenildi, ABD bir darbe daha yedi

Amerikan Washington Post gazetesi, Türkiye’nin Afrin operasyonuna dair dikkat çekici bir analiz yayımladı. “YPG’nin yenilgisi ABD politikasına bir darbe daha vurdu” başlıkla analizde, Türkiye’nin Zeytin Dalı adı verdiği operasyonun “Washington’ın Suriye’deki şaşkın rolünü de gösterdiği” vurgulandı. Gazeteye konuşan bir uzman, “Afrin krizi ABD’li siyasetçilerin Suriye’de birden fazla işi aynı zamanda yapmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Şu anki durum işkembeden sallama politikasıdır” dedi. 

Bu da terörist mezarlığı

Mehmetçik çatışma alanlarından kaçırılabilen YPG’li teröristlerin cesetlerinin olduğu bir mezarlık buldu. Mezarlıkta 400’den fazla terörist cesedi bulunuyor.