Affetmeyeceğiz

Başkan Erdoğan, FETÖ'nün hain kalkışmasının 8. yıldönümünde konuştu: “15 Temmuz'a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz.”

Erdoğan, "15 Temmuz'a 'oyun, tiyatro' diyenleri, utanmadan 'danışıklı dövüş' diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. 15 Temmuz'a bu çirkin iftiraları atanlar, Türkiye üzerinde oynanmak istenen kanlı oyunun figüranlarıdır" dedi.

Başkan Erdoğan, dün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndaki 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı ziyaretinin ardından Hafıza 15 Temmuz Müzesi önünde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, şehitlerin yakınları ve kahraman gazileri en kalbi duygularla, hürmetle ve muhabbetle selamladığını söyledi.

MİLLET DESTAN YAZDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. seneidevriyesi olduğunu aktaran Erdoğan, "Milletin darbecilere karşı destan yazdığı bu tarihi günde, yine tek yürek, tek bilek olarak bir aradayız. Az önce İstiklal ve istikbalimiz uğrunda fedayı can eyleyen kahramanlara Fatihalarımızı gönderdik. Rabb'im o gece göğüslerini kurşunlara siper ederek şehadet şerbeti içen tüm kardeşlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum. Gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

KÖPRÜDE 34 ŞEHİT VERDİK

Erdoğan, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren yaptıkları çağrıları dahi beklemeden hainlere direnmek üzere sokaklara ve meydanlara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür etti. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı, tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesinin yazıldığı yerlerin en başında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün geldiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde ikisi polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik."

KALLEŞ YÜZLERİNİ GÖRDÜK

"Darbecilerin kalleş ve vahşi yüzünü burada işledikleri cinayetlerde hep beraber gördük. Hafızamıza kazınan o sahnelerin hiçbirini unutmadık ve unutmuyoruz. Aynı şekilde milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi de büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. 'İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür' diyen, 'Öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim' diyerek darbecilere meydan okuyan, milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız. 15 Temmuz'a 'oyun' diyenleri, 'tiyatro' diyenleri, 'danışıklı dövüş' diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz."

OYUNUNUN FİGÜRANLARI

Erdoğan, bu çirkin iftiraları atanların, Türkiye üzerinde oynanmak istenen kanlı oyunun birer figüranları olduğunu söyledi. Erdoğan "Birileri unutturmak için akla ziyan bahaneler üretse de biz 15 Temmuz'a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız" dedi.

MİLLETİMİZ HAİNLERE ÇIPLAK YUMRUKLA DİRENDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma töreninde konuştu; 15 Temmuz gecesi millet olarak milli hassasiyetlerimizi bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğimizi söyledi. Darbeler sadece o an yaşayanların ödediği bir bedel olmadığını, sonraki on yıllarda da gelecek nesillerin bedelini ödemeye devam ettiği ihanet hareketleri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu, "Bu milletin en önemli özelliklerinden birisi yeri ve zamanı geldiği zaman birlik ve beraberlik içinde hareket edebilme becerisine sahip olmasıdır. 15 Temmuz gecesi hainlerin önemli bir kısmının pusuda beklerken hayatını ortaya koyarak TBMM'nin açık kalmasını sağlayan bütün milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın 'çıkın meydanlara' daveti üzerine meydanları dolduran yüz binlerce vatandaşımıza şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. İsimsiz kahramanların ortaya koyduğu destansı direnişi asla unutmayacağız. Birlik ve beraberliğin, siyasi görüşü ne olursa olsun her şeyin önünde olduğunu bu millet 15 Temmuz gecesi büyük bedel ödeyerek ortaya koymuştur. O gece en önemli kazanımlarımızdan birisi de demokrasiye sahip çıkabilme şuurudur. Sokağa çıkan milletin çıplak yumruklarıyla darbecilere direnmesi demokrasiye olan bağlılığımız ve tutkumuzdur."

EMPERYALİZMİN KUKLALARINA 'DUR' DEDİK

Başkan Erdoğan, "Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" dedi.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu.

KENETLENDİK: 15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayette birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz.

GÖĞÜSLERİ SİPER OLDU: 252 kahramanımız, şehitlikle şereflendi. 2740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu. Rabbim hepsinden razı olsun. Uçakların, helikopterlerin karşısına korkusuzca dikilen, kurşunlara karşı göğüslerini siper eden tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

UTANÇLA HATIRLADIKLARIMIZ

KARA LEKE: 104 yıl önce 7 düvele direnerek galip gelen gazi meclis, 15 Temmuz ihanetinde bu defa emperyalizmin kuklalarına dur demiştir. Tanklara selam duranları, FETÖ'cü hainlere destek verenleri bugün bir kez daha utançla hatırlıyoruz. FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Modern dönem Haşhaşîleri'ni ne biz affedeceğiz ne de milletimiz affedecektir. 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacaktır.

ÜST AKIL DEVREDEYDİ: 15 Temmuz'da topyekün Türkiye'miz hedef alındı. FETÖ'yü bunun için beslediler, büyüttüler. 1960'dan beri yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa aynı üst akıl 15 Temmuz ihanetinde de devredeydi. İşaret fişeği bizim 'one minute' çıkışımızdan hemen sonra atıldı.

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN ÖNCÜSÜ

SİNSİ PLANLARI YIRTIP ATTIK: Önce 7 Şubat MİT krizi ardından Gezi olayları, akabinde 17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümetimize karşı hamle yaptılar. Muvaffak olamayınca 15 Temmuz'da son kozlarını oynadılar. Bu sinsi planları yırtıp attık. Çanakkale ruhu nasıl bir asır boyu milletimize rehberlik ettiyse 15 Temmuz ruhu da Türkiye Yüzyılına inşasına öncülük edecektir.

DİYET BORCU: Kim 15 Temmuz'a laf söylüyorsa hedefi millettir, demokrasidir. Kim milletin zaferini küçümsüyorsa, tiyatro diyerek bühtan ediyorsa, amacı FETÖ'cü efendilerine diyet borcunu ödemektir.

'BİRLİĞİN ZAFERİ'

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "O karanlık gecenin sabahına ulaşan aydınlık, milli iradenin, birlik ve beraberliğin zaferidir. Bu kutlu direnişin kahramanlarının yürekleri, milletimizin sinesinde atmaya devam ediyor. Onların bıraktığı mukaddes emaneti, koruyacak ve yücelteceğiz."

ALiYEV'DEN MEKTUP

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, hain darbe girişiminin 8. yılı dolayısıyla Başkan Erdoğan'a mektup gönderdi, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yüzyıllar geçtikçe daha büyük bir gururla anılacaktır" dedi. Aliyev, Türk halkının Erdoğan'ın etrafında birleşerek devletine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıktığına dikkat çekti.

PKK NEYSE FETÖ AYNISIDIR

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yayımladığı "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajında şunları kaydetti: "Güney sınırlarımız boyunca terör devleti veya ikinci İsrail kurma çabalarıyla eşzamanlı olarak FETÖ'nün belini doğrultmaya, motivasyon kaynaklarını çeşitlendirmeye başladığı da bir gerçektir. Pensilvanyalı caninin iç işgal cephesinde konuşlanan gizil ve gizemli uzantılarının, siyasi partilerin eşgüdüm ve elbirliği halinde Türkiye'nin tekrar 15 Temmuz öncesine taşınmasına hizmet ettikleri inkar edilemeyecek netliktedir."

AYNI MÜCADELE ŞART

"PKK/YPG'ye karşı sürekli operasyon evresine nasıl geçmişse, FETÖ'nün iç ve dış uzantılarına nitelikli seri operasyonların bir an evvel icra ve ifa edilmesi beka düzeyinde mecburiyettir. Çünkü PKK neyse FETÖ aynısıdır. "