Afet konutları hızla yükseliyor! Bitince böyle olacak

Adana'da, deprem konutlarında sona yaklaşılırken, ilk örnek daire de görücüye çıktı. Eşyaları yerleştirilen geniş ve konforlu daireler tam not aldı.

SONER KAN

Kahramanmaraş merkezli depremlerin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılacak. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede şu ana kadar 5 blok tamamlandı; hazırlanan örnek daire de görücüye çıktı.

YÜZDE 100 YERLİ MALZEME

2+1 daireler net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise net 127 metrekare olacak şekilde tamamlanırken, tüm yapım işlerinde de yüzde 100 yerli malzeme kullanıldığına dikkat çekildi. Yapımı tamamlanan ve içine konulan eşyalarla da özel olarak dekore edilen örnek daire, ilgi odağı oldu. Geniş ve konforlu yapısıyla da dikkat çeken daireler, depremzedelerden de tam not aldı.

KASIMDA TESLİM EDİLECEK

Çalışmalar hakkında bilgi veren, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Vatandaşlarımız evlerin nasıl görüneceğini çok merak ediyordu. Onlara bunu göstermek istedik. Bugün son eşyamızı da taşıdık. Evlerin kullanışlı olduğunu gördük. Ülkemize bir daha Allah böyle bir afet yaşatmasın. 7 gün 24 saat esasına uygun 3 vardiya çalışıyoruz. Son düzlüğe artık girdik. İnşallah Kasım ayında bu evlerimizi teslim edeceğiz" dedi.

BİTİNCE BÖYLE OLACAK