AFAD ''genel hayata etkili afet bölgesi'' ilan edilen yerlerde vatandaşlara nakdi yardım yapacak

AFAD, İzmir ve Aydın'da gerçekleşen orman yangınlarında ''genel hayata etkili afet bölgesi'' ilan edilen yerlerde konut ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 14-20 Ağustos tarihlerinde İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı'da çıkan orman yangınlarında konut ve işyerleri etkilenen vatandaşlara nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

AFAD'ın resmi X sosyal medya hesabından yapılan tam açıklama şu şekilde;

"14 - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında; İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı illerimizde orman yangınları meydana gelmiştir.

Yangınların yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle vatandaşımızın tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

İzmir ilimizde; Bayındır ilçesinde Yeşilova mahallesi Bayraklı ilçesinde Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri Karşıyaka ilçesinde Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri Tire ilçesinde Çayırlı mahallesi Aydın ilimizde; Bozdoğan ilçesinde Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri Didim ilçesinde Hisar mahallesinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmiştir.

İzmir ve Aydın illerimizin yangından etkilenen mahallelerinde hak sahibi çalışmalarına başlanmıştır.

Konut ve işyerleri yangından etkilenen vatandaşlarımızın AFAD İl Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir. Meydana gelen orman yangınları sebebi ile konut ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımıza zarar tespit çalışmaları sonucunda Nakdi Yardım yapılacaktır.

Devletimizin tüm imkanları ve kurumları ile milletimizin yanındayız."