Af yasası Mart'ta çıkacak mı?

Af yasası (İnfaz yasası) ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Af infaz düzenlemesi son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

 İkinci yargı paketi içerisinde yer alması beklenen İnfaz düzenlemesi (Af yasası) ile ilgili gelişmeler, kader mahkumları ve yakınları tarafından yakından takip ediliyor. Mart ayının gelmesi ile af yasasında son durumu merak edenler arama motorlarında araştırma yapıyor.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ 

AF TEKLİFİ NEDİR?

MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.