Af yasası ne zaman açıklanacak?

Af yasasından yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İkinci yargı paketinde yer alan infaz düzenlemesinin yakında meclise sunulması bekleniyor.

Af yasası son dakika gelişmeleri nelerdir? Cezaevinden bulunan binlerce mahkum vatandaş af yasası hakkından yaşanan son gelişmeleri yoğun bir şekilde araştırıyor. 

AF YASASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Af yasası hakkından henüz kesin bir sonuç bulunmuyor. Konu hakkından yaşanan en son gelişme Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ceza infaz düzenlemesinin yakın zamanda Meclis'e geleceğini açıkladı.

İkinci Yargı Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili soru üzerine Gül, bu konudaki hazırlığın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü söyledi.

Gül, bu kapsamda hakim, savcı, akademisyen ve hukukçu milletvekillerinin görüşlerini belirttiğini bildirerek, "Bunun kapsamı, muhtevası, son hali TBMM'de AK Parti grubunun öncülüğünde diğer partilerle ortaya konacaktır." diye konuştu.

Yargı paketinde özellikle hukuk usulüne ilişkin bazı düzenlemelerin öngörüldüğünü aktaran Gül, şunları kaydetti:

"İnfaz paketi ayrı. Bunun ötesinde hukuk yargılamalarına yönelik ayrı düzenleme var. 4,5 milyon dava, hukuk davası olarak görülüyor. Bu davaların 6 ila 8 ay daha erken bitmesi anlamında, yine noterlik ve idari usulle ilgili birtakım düzenlemelerin eş zamanlı olarak Meclis'ten çıkarak hayata geçmesini bekliyoruz."