Af yasası ne oldu?

Af son dakika haberleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yargı paketi çalışmalarının devam ettiğini söylemişti.

Af yasası onaylandı mı? sorusu ceza evinden bulunan mahkum vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Af yasası hakkında son durumu merak eden kişiler gelişmeleri yakından takip ediyor.

AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Af yasası hakkında net bir tarih belirlenmedi. Bu konuyla ilgili ayrıntıları son gelişmeleri haberimizin devamından bulabilirsiniz.

AF YASASI ÇIKACAK MI?

İnfaz düzenlemesine ilişkin soru üzerine Turan, "Yeni bir gelişme yok. İnfazla ilgili bir beklenti var. Bununla ilgili MHP'nin bir teklifi var. AK Parti'nin kendi ölçüleri, sınırları, parametreleri bulunuyor. Bununla ilgili toplumun beklentisini karşılayan ancak adalet duygusunu zedelemeyen bir orta yol bulunması çalışması yapılıyor." dedi.

Bazı milletvekillerinin bu konuda kanun teklifi sunduğunu, Adalet Bakanlığının konuyla ilgili teknik çalışmaları bulunduğunu hatırlatan Turan, şöyle devam etti:

"Bunlar bence nihayete erdi. Belki ufak tefek rötuşlar yapılarak siyasi iradenin oluruyla Meclise gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çok taraflı bir meseledir. İsteriz ki tüm partilerin ortak kanaatiyle Meclise gelsin ve Meclisten geçsin. Çünkü af beklentisi olan kadar mağdur olup da af beklemeyen de var. Mağduriyetlerinin siyasi istismar konusu gibi algılanmasından çekinen de var. O yüzden çok riskli bir konu. Sosyal kesimlerin tamamının kanaatini alıp buna göre adım atmak çok daha kıymetli."