Son dakika af yasasında yeni gelişmeler var mı? Af yasası 2022 çıkacak mı?

Binlerce kader mahkumunun heyecanla beklediği af yasası dair son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, Af yasası 2022 çıkacak mı? Son dakika af yasasında yeni gelişmeler var mı?

Af yasası 2022 çıkacak mı? Son dakika af yasasında yeni gelişmeler var mı? gibi sorular gündemde sık sık yer alan başlıklarda oluyor. Binlerce mahkum ve yakınlarının merakla beklediği af yasasının ilk olarak TBMM'ye teklif olarak sunulması gerekiyor.

AF YASASI 2022 ÇIKACAK MI?

Af yasası 2022 hakkında yeni bir gelişme bulunmuyor. Konu hakkında resmi bir açıklama yetkililerden gelmedi. Bilindiği üzere genel af ancak TBMM'ye sunulacak bir teklif ve teklifin kabul edilmesiyle mümkün olabiliyor. Bu aşamada teklifi sunabilecek Meclis'teki siyasi partilerden ve Başkan Erdoğan'dan hiçbir açıklama ya da duyuru gelmedi.

SON AF YASASI 2020'DE ÇIKTI!

2020 yılı Nisan ayında AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kabul edilen teklifle terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulandı. "Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar" kapsam dışında kalırken örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar ise artırıldı.

Kanun çıktığında hali hazırda hakkında hüküm bulunan yaklaşık 90 bin mahkum kanundan yararlandı. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte ilk hafta içerisinde 45 bine yakın mahkum da tahliye edilmişti.