Adli Tıp Uzmanı Prof Dr. Hakan Kar, AKŞAM'a konuştu: Duygu Delen'in ölümüyle Şule Çet davasında ortak noktalar var

Gaziantep'te 14 Ağustos'ta Duygu Delen (17), erkek arkadaşının 4. kattaki evinin camından düşerek yaşamını yitirdi, şüpheli Mehmet Kaplan (20) tutuklandı.

HABER MERKEZİ

Gaziantep Barosu tarafından Adli Tıp Uzmanı Prof Dr. Hakan Kar dosyaya dahil edildi. Bilirkişi olarak atanan Prof Dr. Kar, daha önce Duygu’nun ölümüyle benzerlik gösteren ‘Şule Çet’ davasında etkin rol almıştı. AKŞAM’a konuşan Kar, iki dosyasının bir çok ortak noktası olduğunu belirterek “Duygu’yu ölüme götüren olayın tüm detaylarını aydınlatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

BULDUĞU DELİLLER CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Ankara’da 2018’de bir plazanın 20’nci katından düşen Şule Çet’in üzerindeki siyah iç çamaşırının adli tıpta incelenemeden kaybolduğunu belirleyen Kar, olay yeri tutanakları, ifadeler, telefon kayıtları ve otopside de yeni bulgular ortaya koydu. Böylece intihar ettiği sanılan Çet’in öldürüldüğü anlaşıldı.

VİCDANSIZLAR: DUYGU’NUN ÖLÜMÜ ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK 

Gaziantep Valisi Davut Gül taziye ziyaretinde baba Bülent Delen ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü telefonda görüştürdü. Vali Gül, “Bazı karakter yoksunlarının ‘aileye yardımcı olma’ gerekçesiyle dolandırıcılık yaptıkları duyumu alınmıştır. Ailenin hiç kimseye ihtiyacı yoktur” dedi.