Adımı gören kitabımı almaz

Sosyal medyada adından dolayı yoğun ilgi gören Prof. Bence Nanay, kitaplarının Türkçe'ye çevrilmediğini belirterek “Bu isimle kimse felsefe kitabı almak istemez” dedi.

Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları arasında adından dolayı tanınan Macar felsefe profesörü Bence Nanay, gördüğü ilgiyi şaşkınlıkla karşıladı. Nanay'ın ismi, geçen hafta Türkiye'de bir televizyon kanalındaki bilgi yarışmasında sorulunca daha çok ilgi çekti, takipçi sayısı arttı. Belçika Antwerp Üniversitesi'nde bilişsel bilim araştırmaları yapan Nanay, "Türkiye'de ünlü olan adım, ben değilim" dedi. İlginin kendisini şaşırttığı söyleyen Nanay şöyle konuştu: "22 yıl önce 3 ay boyunca Türkiye'yi gezmiştim. O zaman da insanlarla tanıştım, ismimi söyledim. Kimse adımın komik olduğunu söylememişti. Hakkımda yapılan çok komik şakalar gördüm. Bu da hoşuma gidiyor açıkçası. Yarışmayı duydum. Aslında benim için o kadar da önemli bir şey değil. Çünkü adım nedeniyle tanınmak biraz saçma geliyor. Andy Warhol'un dediği gibi herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak. Sanırım benim başıma gelen de bu."

TÜRKİYE'YE GİDECEĞİM

"Türkiye benim kitaplarımın çevirisinin yapılmadığı ülkelerden biri. İnsanlar Bence Nanay diye bir yazar tarafından yazılmış bir felsefe kitabı almak istemeyebilirler. Bu adımın olumsuz etkisi olabilir. Ben Türkiye'de adımdansa kitaplarım sayesinde tanınmayı tercih ederim. Türkiye'ye tekrar gelmek istiyorum. 2 yıl önce Bilkent Üniversitesi'nde bir konuşma yapmıştı. İstanbul'a yeniden gitmek için her bahaneye varım."