Adım adım FETÖ infazı 

Gazeteci Haydar Meriç öldürülmesi soruşturması, FETÖ örgütünün cinayeti nasıl işlediğini gözler önüne serdi. Meriç’in olay gecesi yaptığı konuşma TİB kayıtlarından silinirken, güvenlik kameralarının da kabloları kesildi.

Devrim Tosunoğlu-haber merkezi

Kırklareli’nden kaçırıldıktan sonra Akçakoca’da ölü olarak bulunan gazeteci Haydar Meriç soruşturmasında aralarında emniyet müdürü, baş komiser ve polislerinde bulunduğu 28 zanlının sorgusu sürüyor. İstanbul polisi cinayetle ilgili şok detaylara ulaştı. 

Görüşmeleri silindi

Yürütülen soruşturmada, gazeteci Haydar Meriç’in kaçırılmadan önce son olarak gece saat 00.56 ile 00.58 saatleri arasında yaptığı 66 saniyelik bir telefon görüşmesinin içeriğinin TİB kayıtlarından silindiği ortaya çıktı. Meriç ile son telefon görüşmesi yapılan hattın İstanbul’dan alındığı ve aynı gün Kırklareli’nden sinyal vererek Meriç ile görüştüğü belirlendi. 

FİLM SENARYOLARANI ARATMADI 

Gazeteci Haydar Meriç’in kaçırıldığı gün Kırklareli’nde yaşanan olaylar film senaryosunu aratmadı. İstanbul’dan gönderilen 10 istihbarat polisinin Kırklareli Emniyeti’ne girdiğini gösteren kamera kayıtları bulunamadı. Şehrin giriş ve çıkışlarında bulunan kameralarının o gün çalışmadığı ve kayıt yapmadığı ortaya çıktı. 

CiNAYETi 3 HAT ÇÖZECEK 

Haydar Meriç ile aynı yerden sinyal veren, Kırklareli’nden Akçakoca’ya giden hatlar da dahil olmak üzere on binlerce telefon hattını tek tek incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sırasında, İstanbul’dan alınan 3 hattın aynı gün Kırklareli’nde de sinyal verdiği ortaya çıktı. Bu hatlardan birinin de Meriç’in yaptığı son telefon görüşmesi olduğu tespit edildi. 

Özel ekip kuruldu

İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli 5 kişilik özel ekibin, İstanbul için görevlendirme kağıdı aldığı, İstanbul İstihbarat Şubesi’nden de 5 kişilik bir ekip alarak Kırklareli’ne gazeteci Haydar Meriç’i takip etmek için gittikleri öğrenildi. 

Kablolar kesilmiş 

Gazeteci Haydar Meriç’in evine giden cadde ve yollarda bulunan esnaflara ait tüm güvenlik kameralarının kablolarının kesildiği ve böylece kamera kaydının yapılamadığı öğrenildi. Yaşanan tüm süreçte Haydar Meriç’in son derece profesyonel bir yöntem ve uygulamayla öldürüldüğü tespit edildi. 

Rüzgar hızı incelendi

2 yıldır soruşturma yürütün İstanbul polisi, Meriç’in Akçakoca’da cesedinin bulunduğu denizle ilgili de teknik çalışmalar yaptı. Karadeniz’deki 30 günlük akıntı ve rüzgar hızları incelendi. Öldürüldükten sonra tekne veya helikopterle denize atıldığı iddialarının güçlü olduğu belirlendi.