Adana'da kadına şiddet uygulayan erkeklere psikolojik eğitim verilecek

Adana'da kadına yönelik saldırıda bulunan erkeklere psikolojik eğitim verilerek öfke kontrolü sağlamaları hedefleniyor. Şiddet uygulayan toplam 60 erkek haftanın bir günü 2 saat bir araya gelerek 10 hafta sürecek eğitim gerçekleştirecek.

AA

Adana'da eşine ya da birlikte yaşadığı kadına yönelik saldırıda bulunan, hakkında tedbir kararı alınan ve elektronik kelepçe uygulaması yürütülen erkeklere, psikolojik eğitim verilerek öfke kontrolü sağlamaları ve aile içi iletişimi öğrenmeleri hedefleniyor.

Psikososyal destek uzman ve görevlileri, şiddet uygulayan toplam 60 erkekle haftanın bir günü 2 saat bir araya gelerek 10 hafta sürecek eğitim gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, AA muhabirine, Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle yürüttükleri proje kapsamında sosyal hizmet uzmanı ve psikolog 15 kişinin eğitimlere katılacağını söyledi.

Projenin şiddetin önlenmesi ve terapisi açısından çok önemli olduğuna değinen Özer, şöyle devam etti: "Her türlü şiddeti minimize etmek bizim bakanlık olarak temel felsefelerimizden bir tanesi. Evde bir şiddet döngüsü oluyorsa o evde erkek, kadın mutsuz, her şeyden önce çocuklar mutsuz oluyor. Bu da yerelden genele tüm toplumun dinamiklerini etkiliyor. Bu anlamda bu projeyi çok önemsiyoruz. Sadece fiziki değil, psikolojik, duygusal, cinsel, ekonomik şiddet gibi şiddetin bütün temel açılımlarını ortadan kaldırmak bizim temel hedefimiz."

Özer, projeyle sorunun kaynağına inileceğini, şiddeti uygulayan kişilerin yaşam tarzları, geçmişte olan durumları ve rehabilitasyon süreçlerinin bir arada değerlendirileceğini söyledi.

Projeyle, şiddet uygulama kaynaklarını, uyguladığı şiddetin çevresindekiler üzerindeki etkisini fark eden ve öfkesiyle başa çıkmayı öğrenen erkeğin, aile ve çevresiyle iletişiminin de farklılaşması amaçlanıyor.