Adalet Bakanı'ndan sert tepki: Kimse Türk adaletini hedef gösteremez

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından hakim ve savcıları tehdit eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevap Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi: “Bilinmeli ki kimse, hakim ve savcılara, emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.”

AA

NESLİHAN KESKİN

Konserinde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri kullanan ve gelen tepkiler üzerine hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından hakim ve savcıları tehdit etti, "Serbest bırakın" dedi.

KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİN

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakimleri ve savcılara tehdidi, hakareti ve onları hedef göstermeyi alışkanlık haline getiren Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha kınıyorum" diyerek şunları kaydetti: "İHL'lere ve İmam Hatip Liselilere iftira atana, kin, nefret ve ayrımcılık içeren sözleri sarf edene sahip çıkan CHP'nin Genel Başkanı dahil tek bir CHP'li yetkilinin açıklamasını duyduk mu? Yok. Buna şaşırdık mı? Asla. Bildik CHP işte. Anlaşılıyor ki 'Helalleşme' politikasında CHP, samimi değildir ve 'helalleşme'yi sadece bir seçim stratejisi olarak kullanmaktadır. Bilinmeli ki kimse, hakim ve savcılara, emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz, onları hedef gösteremez. Bizim ahlakımız, bu çirkin sözleri sarf edene karşı aynen iadeye dahi izin vermez. Ama biliriz ki kötü söz, sadece ve sadece sahibini tavsif eder."

DERDİ KAOS VE ANARŞİZM

Kemal Kılıçdaroğlu'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tepki göstererek "Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu" dedi. Soylu sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'nun aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yaptığını belirterek şunları kaydetti: "Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm. Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; valileri, savcıları, hakimleri tehdit et. Tüm değerlerimizi aşındırma, demokrasiyi ve hukuku etkisiz kılma, herkeste güvensizlik oluşturma, toplumu kutuplaştırma ve bölme. Kılıçdaroğlu'nun tek derdi: Yeni vesayet Eski Türkiye. Ellerine verilen ABD-FETÖ reçetesi uygulanıyor. Hep aynı aktörler."

HSK: HAKİMLER BAĞIMSIZ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakimler görevlerinde bağımsızdır" denildi.

TEK KİŞİLİK ODAYA KONULDU

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan şarkıcı Gülşen, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne götürüldü. Cezaevinde üst araması ve dosya işlemleri bitene kadar misafirhanede tutulan şarkıcı, tek kişilik odaya yerleştirildi. Geceyi uyumadan geçiren Gülşen'in ilk ziyaretçisi dün eşi Ozan Çolakoğlu oldu. Gülşen'in ailesi ve eşi cezaevine giderek görüşme talep etti. Ancak sadece eşi ile görüştürüldüğü iddia edildi. Gülşen'in, Deniz Seki'nin yıllarca yattığı koğuşta kalacağı öğrenildi. Gülşen'in avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran, "Durumu gayet iyi, güçlü durumda. Kendisi de açıklama metninde ifade etti. 'Birilerini kırdıysam, incinen herkesten özür dilerim' dedi. Ben hukukçuyum hukuki olarak da bu neticenin olmaması gerektiği kanaatindeyim. Gerekli teknik takipler yapılıyor. İlgilenen herkese sevgilerini iletti" dedi.