Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır'da: Okumak için gitti dağa götürdüler

''Evladın yeri anne kucağıdır'' Diyarbakır'daki evlat nöbetini ziyaret eden Adalet Bakanı Gül, “Çocukların yeri dağ değil annelerin kucağıdır. Devletimiz tüm imkanlarıyla annelerimizin yanındadır” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, beraberinde Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal ile dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan Diyarbakır annelerini ziyaret ederek anne ve babalarla görüştü. Ziyarette aileler Bakan Gül'e evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını anlattı, HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi. Bakan Gül, "Çocukların, evlatların yeri dağ değildir annelerin kucağıdır, yanıdır. Devletimiz tüm imkanlarıyla tüm kurumlarıyla annelerimizin yanındadır. Bu konuda terörle mücadeleyi de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

EVLAT NÖBETİNE BİR AİLE DAHA KATILDI

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Tekirdağ'dan gelen baba Cemalettin Öngören "Oğlum kaymakam olsun diye gönderdim dağa gitsin diye değil" dedi. Aile sayısı ise 242'ye yükseldi.