Adada köpek dövüşü

Büyükada'da kulaklarını kestiği köpekleri dövüştüren bir kişi yakalandı. Adalar polisi, sosyal medyadaki görüntüler sonrası Büyükada'da ağaçlara bağlanmış haldeki iki köpeği buldu, Tedavi için barınağa götürdü. Hayvanları dövüştürdüğü tespit edilen ve benzer suçlardan sabıkası olan Ramazan A'ya da 4 bin 500 lira idari para cezası verildi.

DHA

İstanbul Büyükada'da iki köpeğin dövüştürüldüğü görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Video ile ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, köpekleri ormanda ağaçlara bağlı halde buldu. Kurtarılan köpekler adadaki barınakta tedaviye alındı. Görüntülerde köpekleri dövüştürdüğü tespit edilen Ramazan A.'nın yakalanması için de çalışma başlatıldı. Kısa sürede yakalanan zanlı, köpeklerden birinin kendisine ait olduğunu, diğer köpeğe ise bir haftadır baktığını, hayvanların kulaklarını ise kendisinin kesmediğini öne sürdü.

İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ

Ramazan A. hakkında Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca 'köpeklerin kulaklarını kesme' suçundan 4 bin 500 lira idari para cezası uygulandı. Zanlının daha önce de benzer suçlardan sabıkası olduğu ortaya çıktı.