‘Acil'e gelen her hastaya Kovid-19 testi yapılacak

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yeni normalde acil servise başvuran yaralanmalı trafik kazası dahil her hastayı Kovid açısından değerlendirecek.

Kovid salgınının en yoğun olduğu dönemlerde günlük 300-400 vakanın başvurduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis ekibi, yeni normale geçti. Trafik kazası, kalp krizi fark etmeksizin artık acile başvuran her hastaya Kovid şüphesiyle yaklaşılıyor, hastaneye yatıştan önce hasta mutlaka Kovid açısından da değerlendiriliyor. Cerrahpaşa Acil ekibi, vatandaşlardaki rehavetten şikayet ederek uyarıyor: “Hastalık bitmedi, daha hafif geçirilse de bulaşma hızı arttı. Üstelik virüsü en yakınınız size bulaştırıyor.”

Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli şöyle konuştu: “Biz trafik kazası vakasında enfeksiyon düşünmüyorduk. Şimdi ise herhangi bir şikayetle gelen hastanın yatışını vereceksek Kovid’e bakıyoruz.”

Günde 20 vaka geliyor

“Hastalık sürüyor. Bir apartmanda ya da mahallede bir pozitif vaka varsa, onun çevresindekilerin hepsinde pozitiflik saptıyoruz. Günde hala 15-20 vaka geliyor. Komşu komşuya, arkadaş arkadaşa bulaştırıyor.”