Açığa alınan Sağlık Bakanlığı personeli açıklandı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Sağlık Bakanlığı’nda 5 Binden fazla personelin açığa alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı açığa alınan personel listeleri belli oldumu? merak ediliyor. Sağlık Bakanlığında görev yapan Kaç kişi görevden uzaklaştırıldı? 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile bağlantılı açığa almalar tüm hızı ile devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nda açığa açılanacak personel olup olmayacağı merak edilmeye devam ederken Sağlık Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan FETÖ ile irtibatlı personele yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülecek bilgileri gelmeye başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, OHAL Kararnamesi çerçevesinde 5 binin üzerinde personel hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 5 BİN PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı bir televizyon programında konu ile ilgili kendisine yönetilen soru sonrasında Sağlık Bakanlığı personelleri ile ilgili araştırmanın devam ettiği ve araştırma sonunda listelerin açıklanacağını dile getirdi. Alınan bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane ve kurumlarda görev yapan ve Pensilvanya’dan talimat aldığı belirlenen idareci ve sağlık personellerinin listesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu bilgisi gelmişti. Türkiye Genelinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 5 binin üzerinde sağlık personeli açığa alındığı iddia edildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, OHAL Kararnamesi çerçevesinde 5 binin üzerinde personel hakkında soruşturma başlatılacağını açıklayarak, "5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL Kararnamesi çerçevesinde değerlendirmiş ve gerekeni yapmış olacağız. Gerçekten bu işe bulaşık olmayanları ayırt etmek gerekiyor. Bunun için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. İnşallah masumlara dokunmadan bu millete kast edenlerin hakkından geleceğiz" dedi.