Acehan, Kurtuluş Savaşı'nda Türklerin çektiği zorlukları ve fedakarlıkları anlattı

1860'lı yıllarda Osmanlı topraklarından Amerika'ya göç eden Osmanlı Türklerinin zorlu hayat hikayesini Dr. Işıl Acehan detaylarıyla anlattı.

1

Dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlar daha rahat bir yaşam sürmek için Amerika’ya göç etmeye başlamış, bu küresel eğilim Osmanlı topraklarını da etkisi altına almıştı. 19. yüzyılın ortalarında başlayan Osmanlı vatandaşlarının Amerika’ya göçü, 20.yüzyılın başlarında hızlanmıştı. Daha iyi para kazanıp, sonrasında memleketine dönme hayali kuran bu Osmanlı Türklerinin bilinmeyen hikâyesini Dr. Işıl Acehan, star.com.tr'den Seda Aşıtepe'ye anlattı. Amerika’daki Osmanlı Türklerinin, Müslümanlıkları ve Türklükleriyle gurur duyduğunu söyleyen Acehan, Kurtuluş Savaşı’na gurbette yakalanan göçmenlerimizin çektiği zorlukları ve yaptığı fedakârlıkları tek tek açıkladı.

Acehan, "Osmanlı vatandaşlarının Amerika'ya neden göç ettiklerini", "Amerika'ya en çok göçü veren vilayeti" ve bilinmeyen birçok soruyu dikkat çeken yönleriyle açıkladı. 

Filmlere bile konu olan hayat hikayelerini çarpıcı gerçekleriyle ortaya koyan Acehan, “Memlekette Kurtuluş Savaşı olduğunu duyanlar, binlerce kilometreyi savaşmak için geri döndü” diyerek Türk milletinin vatan sevgisini gözler önüne serdi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...