ABD'li sporcu Jeff Monson ilk cumayı TBMM'de kıldı! Dünya, Türkiye'yi örnek almalı

ABD'li sporcu Jeff Monson, Gazze'deki soykırım karşısında Müslüman olarak ilk cuma namazını TBMM'deki camide kıldı. Monson, “Her ülke Türkiye'yi örnek alsa, Filistin krizini hafifletebiliriz” dedi.

Karma dövüş sanatlarının (MMA) tanınmış isimlerinden ABD'li boksör Jeff Monson, İsrail'in Filistin'e saldırıları karşısında Filistinlilerin onurlu duruşundan etkilenerek Müslüman oldu. İslam dinini seçtikten sonra ilk cuma namazını TBMM'deki camide kılan Jeff Monson, namazın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

KARDEŞLİKTEN ETKİLENDİM

TBMM TV'ye değerlendirmelerde bulunan Monson, Türkiye'nin Filistin davasındaki duruşunu takdir ettiğini vurguladı. İlk cuma namazını Türkiye'de kıldığı için memnun olduğunu ifade eden Monson, "Benim için manevi bir deneyimdi. Uzun zamandır dört gözle beklediğim bir şeydi. Benim için en önemli şey, kendimi Allah'a daha yakın hissetmemdi. Aynı zamanda benimle birlikte dua eden kardeşlerime de çok yakın hissettim. Müslüman olmama sebep olan şeylerden biri de kardeşlikti" dedi.

TÜRKİYE'YE GAZZE TEŞEKKÜRÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye, Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Monson, "Türkiye'ye geldim. Her yerde Filistin halkını destekleyen afişler görüyorum. Burada konuştuğum herkes Filistin halkını destekliyor. Bence bu ülke Filistin'i gördüğüm, konuştuğum ya da okuduğum diğer tüm ülkelerden daha fazla destekliyor. Sayın Erdoğan'ın Filistin'i desteklediğini biliyordum ama bu düzeyde olduğunu bilmiyordum" diye konuştu.

Monson, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye ziyaretini hatırlatarak, "Yani Türkiye sadece konuşmuyor. Şimdi de Gazze'deki insanlara destek olmak için delegeler gönderiyorlar. Oradaki mültecileri getiriyorlar. İnsani yardım gönderiyorlar. Sadece desteklemekten bahsetmiyorlar, gerçekten destekliyorlar. Bence her ülke Türkiye'yi örnek alsa, bu insani krizi hafifletebiliriz. sadece Filistin halkına değil, tüm Müslümanlara ve genel olarak dünyaya verdiğiniz destek için, dünyayı birbirine yakınlaştırmaya, barış getirmeye çalıştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Biz barış istiyoruz" dedi.

KOMÜNİZMDEN MÜSLÜMANLIĞA

ABD Minnesota'da 1971'de doğan Jeffrey Monson, Illinois Üniversitesi'nden psikoloji alanında lisans, Minnesota Duluth Üniversitesi'nden ise yüksek lisans derecesi aldı ve beş yıl boyunca akıl sağlığı uzmanı olarak çalıştı. Profesyonel dövüş kariyerine 1997'de başlayan Monson, submission wrestling, Brezilya jiu-jitsusu gibi birçok alanda dünya şampiyonlukları kazandı. Radikal sol görüşleri ve anarşist-komünist ideolojisiyle tanınan Monson, 2014'te Rusya'ya taşındı, 2018'de Rus vatandaşı olup Krasnogorsk Şehir Duması'na seçildi. Geçtiğimiz haziran ayında Müslüman olduğunu açıklayan Monson, İslam'la tanışmadan önce hayatı boyunca Allah'ı aradığını ifade ederek "Sadece yardıma ihtiyacı olanlara değil, herkese iyilik yapmamız gerektiği gerçeği beni çok etkiledi. Tüm hayatımı bu dine adamaya karar verdim" dedi.