ABD-Türkiye maçındaki görüntüsü gündem olmuştu... Mahkeme erişim engeli getirdi

ABD-Türkiye kadın voleybol milli takımları arasında oynanan maç sırasında kutlama görüntüsüyle gündem olan N.İ.K., mahkeme kararıyla görüntülere erişim engeli getirdi.

ABD-Türkiye kadın voleybol milli takımlarının 2 Haziran'da oynadığı maçta Filenin Sultanları'nın galibiyeti sahada coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sırasında genç bir taraftarın istem dışı görüntüleri TRT Spor ekranlarına yansıdı.

TRT'YE LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Konunun sosyal medyada da yayılmasıyla TRT bir açıklama yaparak yayıncı kuruluşun ABD'li olması nedeniyle görüntülere müdahale edilemediğini açıkladı. TRT'nin kamuoyu açıklaması sosyal medyada bazı hesaplar tarafından farklı bir algı oluşturularak linç edildi.

GÖRÜNTÜLERE ERİŞİM ENGELİ İSTEDİ

Konunun sosyal medyada yayılmasından sonra N.İ.K., istenmeden ortaya çıkan görüntüleriyle ilgili avukatı aracılığıyla mahkemeye dilekçe vererek görüntülere erişim engeli getirilmesini istedi.

Avukatın mahkemeye verdiği dilekçede "Kötü niyetli bazı hesaplar müvekkil sevindiği esnada gündem olan görüntülerini sosyal medyada paylaşmaya başlamıştır. Görüntülerin yayılmasıyla müvekkilin şahsi sosyal medya hesaplarına saldırı başlamıştır. Saldırganlar, müvekkile çok sayıda cinsel ve hakaret içerikli mesajlar atmıştır" denildi.

MAHKEME 76 HESABA ERİŞİM ENGELİ GETİRDİ

Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği de görüntüleri yayan 76 sosyal medya hesabına erişimin engellenmesine karar vererek, kararı uygulaması için ilgili kurumlara gönderdi.