ABD Suriye’de 40 bin SDG’li terörist eğitecek

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Suriye’de YPG’lilerin oluşturduğu SDG’ye üye 40 bin teröriste askeri eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. 

1

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Suriye’de sekiz bin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üyesini eğittiklerini belirterek 40 bin kişiye daha eğitim verileceğini açıkladı. Washington’da bir toplantıda konuşan Dunford, “Suriye’nin doğusunda istikrarı sağlamak için için 35-40 bin kadar yerel gücün eğitilip donatılması bekleniyor. Bunun yüzde 20’sini tamamlamış durumdayız” diye konuştu. 

ÇEKİLME PLANIMIZ YOK 

Dunford yaptığı açıklamada, Suriye’nin doğusunda DEAŞ üyeleri bulunduğu için bu kararı aldıklarını belirterek, yakın zamanda Suriye’den çekilme planlarının bulunmadığını söyledi. ABD öncülüğündeki uluslararası hava koalisyonuyla SDG, DEAŞ’ın kontrolündeki Hacin’e göstermelik saldırılarını sürdürüyor. 

DEAŞ’ın elinde sadece Hacin kentinin bir kısmı ve birkaç belde ve köy bulunuyor. Pentagon, 2019 bütçesinde, Suriye Demokratik Güçleri’ne eğit-donat için 300 milyon, kurulması planlanan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırmıştı. 

Dunford yerine Milley 

ABD Başkanı Donald Trump Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley’i Genelkurmay Başkanlığına aday göstereceğini açıkladı. Twitter hesabından paylaştığı mesajında Trump önümüzdeki yıl ekim ayında görev süresi dolacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un yerine mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley’i bu göreve getireceğini duyurdu.