ABD: SDG'miz PKK'ya çocuk kaçırıyor

ABD, ‘insan kaçakçılığı' raporunda YPG-PKK ilişkisini itiraf etti: “SDG bileşenleri, Suriye'de kaçırdıkları çocuklara Kandil'de eğitim veriyor.”

ABD Dışişleri raporunda YPG'nin Suriye'de çocukları alıkoyup zorla Kandil'de silah altına aldığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yıllık olarak yayımlanan 'İnsan Kaçakçılığı' raporunda PKK ile terör örgütünün Suriye uzantısı SDG arasındaki organik bağ resmen itiraf edildi. İnsan Kaçakçılığı 2024 raporu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katıldığı programla açıklandı. ABD'nin eğiterek silahlandırdığı ve bölgede müttefiki kabul ettiği "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin, çocukların silah altına alınmasına ve istismarına ilişkin uluslararası raporunda şu tespitlere yer verildi:

KANDIRIP GÖTÜRÜYOR

"Uluslararası bir kuruluş, SDG'ye bağlı silahlı grupların 2022 ve 2023 yıllarında çocukları silah altına aldığını ve kullandığını bildirdi. Devrimci Gençlik Hareketi, Suriye'nin kuzeydoğusundaki eğitim kurslarına yönelik sahte duyurular yoluyla çocukları radikal Kürt gençlik örgütüne katmaya devam etti; STK'lar ve uluslararası kuruluşlar, Devrimci Gençlik Hareketi'nin çocukları hileli ve zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam ettiğini bildiriyor. Gözlemciler bu çocukların Irak'ın Kandil Dağları'nda askeri eğitim gördüklerini belirtiyor."

TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Raporda Suriye Milli Ordusu'nun çocuk asker sorunu ile ilgili etkili adımlar attığına vurgu yapılarak "Türkiye Hükümeti, Suriye Milli Ordusu'ndaki çocuk askerler sorununun çözümünde kritik bir etki sağlıyor" denildi.

ABD'DEN SURİYE'DEKİ ÜSSÜNE TAKVİYE

ABD ordusu, Suriye Haseke'deki terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeye 40 araçtan oluşan askeri takviye yolladı. ABD konvoyu önceki gece El-Velid'den geçerek Haseke'ye giriş yaptı. Aralarında ABD askerlerini taşıyan Bradley tipi zırhlı araçların da bulunduğu 40 araçlık konvoy, Kasrek'teki askeri üsse ulaştı. Konvoyda yakıt tankerleri, tıbbi malzeme ve mühimmat yüklü askeri araçlar bulunuyor.

YPG'NİN İŞKENCE MERKEZİ

CNN, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütü YPG'nin kontrolündeki "Panaroma Hapishanesi"ni gezdi. İçeride çoğu 14 yaşında olan çocukların yataksız ve camsız hücrelerde birlikte kaldığını ve tüberkülozun çok yaygın olduğunu tespit etti. Kadınların ise ya DEAŞ üyelerinin eşi, ya da radikalleşmiş DEAŞ'lı olduğu belirtildi. CNN haberinin devamında şunları kaydetti: "Aralarında ABD'den Kanada'ya çok fazla ülkeden insan var. ABD bu mahkumların vatandaşlıklarını iptal etti, geri dönmelerine izin yok. Kampın diğer tarafında 40 bin kişilik çadırlar var; adı El Hol. Kampta kalanların çoğu burada neden olduklarını bile bilmiyor. BM, bu durumu "insanlığın vicdanında bir felaket" olarak nitelendirdi. Erkek çocuklar 12 yaşından sonra bu kamptan alınıp Panaroma Hapishanesi'ne götürülüyor."

PKK/YPG 231 ÇOCUĞU KAÇIRDI

BM'nin 20 Haziran'da açıkladığı, 2023'e ilişkin "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda, Suriye'de "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ve bağlı yapılanmaların 231 çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığı belirtilmişti.