ABD resmen 'eğit-donat'ı bitirdi!

ABD Başkanı Obama, Rusya'nın Şam rejimiyle birlikte operasyona giriştiği Suriye'deki Eğit-Donat programına son verme kararı aldı. Program sadeceTürkiye'deki küçük bir merkezde yürütülecek.

1

ABD, Suriyeli muhaliflerin eğitilip silahlandırılarak Suriye'ye gönderilmesini öngören ancak beklenen başarıya ulaşmayan Eğit-Donat programını bitirme kararı aldı.

New York Times'ın haberine göre üst düzey bir Pentagon yetkilisi, ılımlı muhaliflerin Ürdün, Katar, Suudi Arabistan ve BAE'de eğitilmeyeceğini söyledi. Aynı yetkili, "Sadece Türkiye'de çok küçük bir eğitim merkezi kurulacağını ve bu merkezde muhalif liderlerden oluşan küçük bir grubun, hava saldırılarına yol göstermek gibi operasyonel konularda eğitileceğini" belirtti. 

OBAMA ONAY VERDİ 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da, Başkan Barack Obama'nın konuya ilişkin açıklama yapacağını belirterek "Obama'nın onayladığı önerilere yönelik şeyler duyacaksınız" dedi.

El NUSRA GRUBU KAÇIRDI

ABD Kongresi'nin DAEŞ'le mücadele için 500 milyon dolar kaynak aktarılmasını onayladığı Eğit-Donat programına katılan bir grup "güvenli geçiş" karşılığı, silah ve ekipmanlarının bir bölümünü El Nusra Cephesi'ne vermişti. El Nusra temmuzda da, Suriye'ye geçen bir grubu kaçırıp öldürmüştü.