AA
Kanalın, bir Beyaz Saray yetkilisi ile konuya aşina diğer iki kaynağa dayandırdığı haberinde, "Trump önümüzdeki ay Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretlerin ardından Orta Doğu gezisine Türkiye'yi de katmayı düşünüyor." ifadesini kullandı.
CNN'e konuşan yetkililerden biri, söz konusu ziyaretin, Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki son telefon görüşmelerinden birinde konuşulduğunu iddia etti.
Haberde ayrıca, Trump'ın, İsrail'i Orta Doğu turu programına katmayı şu an için düşünmediği kaydedildi.
"NE ZAMAN VE NEREDE OLACAĞINI ŞU ANDA KONUŞUYORUZ"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da dün akşam CNN Türk yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası ABD ziyareti hakkındaki soruya, "Hazırlık şöyle var, liderlerin artık irade beyan ettiği bir konu. Bunun ne zaman ve nerede olacağını şu anda konuşuyoruz." yanıtını vermişti.
Fidan, "Türkiye'de de olabilir ABD'de de olabilir? Yani Trump da gelebilir, Erdoğan da gidebilir?" sorusunu da "İkisi de olabilir." şeklinde yanıtlamıştı.
"GÖRÜŞMENİN ABD'DE OLMASI DA MUHTEMEL"Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay, ABD Medyasının 'Trump, Türkiye'yi ziyaret edebilir' haberini değerlendirdi.
Atalay, "Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmenin Mayıs ayında ABD'de olması bekleniyordu. Ancak CNN'de yapılan haber neticesinde Trump Orta Doğu ziyareti kapsamında, Türkiye'ye gelebilir. Görüşme şuan için Türkiye'de olabilecek gibi duruyor. Ancak ABD'de olması da muhtemel" dedi.
HABERİN VİDEOSU