ABD askerlerinden Kabil Havalimanında skandal... Domuz eti dağıttılar

ABD askerleri, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanında ülkeyi terk etmek isteyen göçmenlere domuz eti dağıttı. ABD askerlerinin domuz etli kumanyaları dağıttığı anın video ve fotoğrafını paylaşan Afganistanlı ''Buradaki insanların yüzde 95'i İngilizce okumayı ve konuşmayı bilmiyor. Dinimize göre yasak olan domuz etini bizlere yediriyorlar'' dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havaalanına yakın bir noktada kurulduğu öğrenilen bir kampta ülkeyi terk etmek isteyenlerin güvenliğini sağlayan ABD askerlerinin insanlık dışı muamelesinin görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Instagram hesabından dört gündür ailesi ile birlikte kampta bulunduğunu dile getiren bir Afganlı ABD askerlerinin kendilerine yemek domuz etli sosis kumanyası dağıttığını söyledi. ABD askerleri için üretilen ve üzerinde "Pork Sausage Patty" (domuz sosisi köftesi) yazılı kumanyaların fotoğrafını paylaştı.

BEBEKLERLE TAŞLARIN ÜZERİNDE YATIYORLAR

Instagram'daki '@zf326' uzantılı hesabından paylaşımlar yapan Afganlı, mesajlarına yardım çağrısı yaparak başlıyor. "Şu anda Afganistan'ın Kabil şehrinden çıkmaya çalışmanın 4. gününde ordunun binlerce insan içindeki durumunu anlatabileceğim haber kaynağı olan birini tanıyan var mı? Bir sürü şikayetim var" ifadelerini kullanan Afganlı, kızının üşüdüğünü ve dört gündür, taşların üzerinde soğukta yattıklarının fotoğraflarını da yayınladı.