ABD Adana Konsolosluğu'nda görevli tercüman gözaltına alındı!

ABD Adana Konsolosluğu'nda görevli tercüman Hamza Uluçay terör örgütü PKK üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

1

SONER KAN

ADANA – ABD Adana Konsolosluğu’nda ‘tercüman’ olarak çalışan Hamza Uluçay, polisin terör örgütü PKK’ya yönelik olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alındı ve evinden; 21 adet bir dolarlık banknotla birlikte ‘Kürdistan’ ve ‘Zerdüşlük’ ile ilgili kitaplar çıktı. Polisin yaptığı dinlemelere de katılan Uluçay’ın, teröristlere PKK ve FETÖ lehine provakatif eylemler yapılması yönünde talimatlarda bulunduğu da iddia edildi.

 

KARAYILAN’IN SAĞ KOLU ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK’nın sözde liderlerinden Murat Karayılan’ın sağ kolu olduğu öne sürülen ve örgütün sözde ‘Özel Kuvvetler Sorumlusu’ olduğu belirtilen ‘Behzat’ kod adlı terörist, yaklaşık bir hafta önce Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürüldü. Söz konusu olayın ardından Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında kimliği açıklanmayan bir terörist dinlemeye alındı. İşte o dinlemede flaş bilgilere ulaşıldı.

PKK VE FETÖ LEHİNE EYLEM TALİMATI

İddiaya göre; söz konusu terörist, ABD Adana Konsolosluğu bünyesinde ‘tercüman’ olarak görev yapan Hamza Uluçay ile telefonla bağlantı kurdu. Polisin dinlemesine katılan telefon görüşmesinde Uluçay’ın, ‘Behzat’ kod adlı teröristin öldürülmesi ve sonraki süreç hakkında bilgi istediği, sonrasında da PKK ve FETÖ lehine provakatif eylemler yapılması yönünde talimatlarda bulunduğu öne sürüldü.

KONSOLOSLUK ÇIKIŞI GÖZALTI

Mardin polisi, söz konusu görüşmenin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile bağlantıya geçti. Polis, Uluçay’ın evine şok bir baskın düzenledi, ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Söz konusu zanlının ikinci bir adresi olduğu öğrenildi ve bu adrese de gerçekleştirilen baskında da Uluçay’ı bulamayan polis, şüpheliyi ABD Adana Konsolosluğu’ndan çıktıktan sonra kıskıvrak yakalayıp gözaltına aldı.

 21 ADET ‘BİR DOLAR’ BULUNDU

Hasan Uluçay’ın her iki evinde yapılan aramalarda ise; farklı yazarlar tarafından kaleme alınan; ‘Kürt Sorununu Yeniden Düşünmek’, ‘6000 Yıllık Kürt Direniş Tarihi’, ‘Kürdistan’da Sivil Toplum’, ‘Kürdistan’ ve ‘Zerdüşlük’ gibi kitaplar ele geçirildi. Asıl dikkat çeken ayrıntı ise, Uluçay’ın evinde çıkan 21 adet bir dolarlık banknotlar oldu. Buna göre; ‘F’ serisinden 7, ‘B’ serisinden 7, ‘K’ ve ‘L’ serilerinden 2’şer, C, D ve G serilerinden de birer dolar bulundu. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Uluçay, adliyeye sevk edildi.