ABB mağdur etti belediye yetişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ'de gidilen su indirimini gerekçe gösterip sosyal yardımları askıya aldı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, vatandaşın yanında olacaklarını belirterek “Et, kömür, buğday ve arpa yardımları dağıtılmaya başlandı” dedi.

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ'de gidilen su indirimi uygulamasını gerekçe gösterip sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşların desteklemelerini askıya alacaklarını açıklamasının ardından harekete geçerek hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesi için çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilen tüm yardımların hiçbir ihtiyaç sahibi vatandaşı mağdur etmeden Kahramankazan Belediyesi tarafından verileceğini duyurdu.

Bu kapsamda vatandaşların askıya alınan et, kömür, buğday ve arpa gibi yardımları ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından dağıtılmaya başlandı. Yapılan desteklemelerle birlikte toplamda 6 bin 522 aileye 20 ton et yardımı yapıldı. 700 haneye ise 500 ton kömür yardımı yapıldı.

YARDIMLAR SÜRECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mağdur ettiği yerde Kahramankazan Belediyesi yetişir diyen Başkan Serhat Oğuz, "Büyükşehir'in su indirimini bahane gösterip kestiğini açıkladığı yardımları Kahramankazan Belediyesi olarak biz vereceğimizi duyurduk, yapmaya da başladık. Ekiplerimiz ihtiyaç sahiplerine et paylarını dağıtmaya başladı. Ardından kömür yardımlarımızı sürdürdük. Bizim olduğumuz yerde hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz. Kahramankazan Belediyesi olarak her konuda vatandaşımızın yanındayız" diye konuştu.

BİR SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ: SOSYAL DESTEK MERKEZİ

Sosyal yardımlar konusunda yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Kahramankazan Belediyesi, bu alanda imza attığı projesi Kahramankazan Sosyal Destek Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temel ihtiyaç maddelerine, giysi ve ayakkabıdan kırtasiyeye kadar çok geniş yelpazedeki ürünlere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda Kahramankazan Sosyal Destek Merkezi'nden faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısı 4 bini aştı.

SICAK YEMEK HİZMETİ

KAHRAMANKAZAN Belediyesi, ihtiyaç sahibi, hasta ve yaşlı vatandaşlara yönelik ücretsiz sıcak yemek servisi hizmeti veriyor. Belediye yemekhanesinde hijyenik koşullarda ve en kaliteli malzemeler kullanılarak hazırlanan yemekler, sıcak şekilde vatandaşların ayağına kadar götürülerek ikram ediliyor.

PATATES VE SOĞAN DAĞITILDI

KAHRAMANKAZAN Belediyesi, ilçedeki çiftçi ve üreticilerin mağdur olmaması için harekete geçti. Belediye bu kez ilçedeki çiftçilerin elinde kalan soğanları doğrudan üreticiden satın aldı. Belediye bu kapsamda çiftçilerden 30 ton soğan alımı gerçekleştirdi. Alınan patates ve soğanlar ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

KÖMÜR YARDIMLARI

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ederek, kendilerine kömür yardımında bulundu. İlçedeki ihtiyaç sahibi aileleri belirleyen ekipler, kömür dağıtımına kış boyunca düzenli olarak devam edecek. Bu kapsamda Kahramankazan Belediyesi, ihtiyaç sahibi 700 haneye 500 ton kömür yardımında bulunacak.

YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ:

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahibi yaşlıların eksiklerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Alışverişe gitmekte zorlanan yaşlıların market, sebze ve ekmek ihtiyaçları Kahramankazan Sosyal Destek Mekezi'nden karşılanırken, ekiplerce evlerine kadar götürülüyor. Yaşlıların evde bakım hizmetleri de ekipler tarafından yapılıyor.