952. yılda Ahlat'ta zafer coşkusu

Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı olarak bilinen Bitlis Ahlat'ta, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları, "Sultan Alparslan Otağı"nın da kurulduğu millet bahçesinde başladı. Selçuklu motifleriyle süslenen keçeden yapılmış han otağı ile illerin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı 50 tematik çadırı dolaştı, atlı cirit, güreş ve atlı okçuluk gösterilerini izledi. Davul zurna eşliğinde halay çeken ziyaretçiler, stantları gezerek kadınların yaptığı ürünleri inceledi. Aileleriyle etkinliğe katılan çocuklar da kendileri için oluşturulan alanlarda geleneksel oyunları oynadı, ata bindi.

Büyük zaferin kutlamaları "Sultan Alparslan Otağı"nın da kurulduğu millet bahçesinde başladı.

TARİHİ HAFIZA CANLANIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği, tiyatro ekibinin gösteri yaptığı alanda, vatandaşlar da gün boyu devam eden etkinlikleri izleyerek güzel zaman geçirdi. Ankara ve Van'dan gelerek etkinlik alanında görev yapan atlı polis ve jandarmalara da ilgi gösteren vatandaşlar, cep telefonlarıyla fotoğraf çekti, atlarla ilgilendi. Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, alanda bayram havasının hakim olduğunu belirterek "Yarın (bugün) Sayın Cumhurbaşkanımızı, MHP Genel Başkanımızı, bakanlarımızı ve kuvvet komutanlarımızı ağırlayacağız. Aslında tarihi bir hafızayı canlandırıyoruz. Ecdadımızdan miras kalan varlığa sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şu an Azerbaycan, Kırgızistan, İran, Kazakistan ve Ortadoğu'dan misafirlerimizi ağırlıyoruz. Burayı günlük yaklaşık 120 bin kişi ziyaret ediyor."