950'nci yıl için hazırlıklar başladı

Malazgirt Ovası'nda 1071'de Türklere Anadolu'nun kapılarını açan şanlı zaferin 950'nci yılını kutlamak için hazırlıklar başladı.

DHA

Anadolu'yu Türk vatanı haline getirmek için 26 Ağustos 1071'de Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan'ın 4 kat büyük Bizans ordusuna karşı kazandığı Malazgirt Meydan Savaşı'nın 950. yıl dönümü ilk günkü heyecanla kutlanacak. Muş Malazgirt'e bağlı Danişmentgazi Mahallesi'nde kurulan 238 hektarlık milli parkta çalışmalar başladı. Daha önce yüzlerce araçlık otopark, 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alanı, şadırvan, spor ve oyun alanları, dinlenme yerleri inşa edilmişti. Ayrıca yüz tanıma sistemli güvenlik kamera sistemi kuruldu, 160 bin metrekarelik alan ağaçlandırılıp yeşillendirildi.

BU SENE YENİLİKLER VAR

Bin kişilik tribünü olan at koşu sahası, okçuluk ve cirit alanları, geleneksel oyun grubu bölümü, peyzaj düzenlemesi, 500 kişilik tribünü olan güreş sahası, han ve oba çadırları ile 44 dükkânın yapım çalışmaları ise devam ediyor.

'BÜTÜN MİLLETİMİZ DAVETLİ'

Malazgirt Zaferi'nin kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını belirten Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, "Bütün milletimizi Malazgirt'e bekliyoruz. Hem tarihi yaşayabilecekleri ve milli bilinci oluşturabilecekleri hem de gelmişken ailece güzel vakit geçirebilecekleri alanlarımız yapılıyor" dedi.