9 gün sonra yeryüzünde

Mersin'deki Morca Mağarası'nda 3 Eylül'de araştırma yaparken bin 200 metre derinlikte mide kanaması geçiren ABD'li dağcı Mark Dickey'i kurtarma çalışmasında mutlu sona ulaşıldı.

AA - Akşam

Mersin'deki Morca Mağarası'nda 3 Eylül'de araştırma yaparken bin 200 metre derinlikte mide kanaması geçiren ABD'li dağcı Mark Dickey'i kurtarma çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Dickey, çalışmaların 9. gününde mağaradan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Başarıyla tamamlanan tahliye çalışmalarına, 8 ülkeden 196 arama kurtarma uzmanı katıldı. Tahliye çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür eden Dickey, "Yeniden yer üstünde olmak inanılmaz. Macar ve Türk mağaracılar aşağıya inerek hayatımı kurtardılar. Kaynakları onlara ulaştıran da Türk hükümetinin hızlı tepkisi oldu. Çok çılgın bir maceraydı ama yüzeydeyim, hala hayattayım" dedi. Mersin Şehir Hastanesine sevk edilen Dickey'in tedavisine başlandı. w AA

Mağaradan çıkarılan Dickey'in, ilk sözü selam oldu.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dickey'in son durumuna ilişkin bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca, "Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altında. Konuğumuz olan hastaya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİDEN TEŞEKKÜR

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, dağcının tahliye operasyonuna katılan Türk yetkililere ve kurtarma ekiplerine teşekkür etti.