84. yılında Ata'sı için bir millet ayakta! Türkiye'de hayat 09.05'te yine durdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında özlemle anıldı. Tüm yurtta saat 09.05'te hayat durdu, Türk Milleti, Ata'sı için saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84'üncü yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma töreni düzenlendi. Anıtkabir, 10 Kasım dolayısıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından ziyarete açıldı.

Çeşitli şehirlerden gelen genç, yaşlı, çocuk binlerce kişi, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Bazı vatandaşlar mozolenin önünde dua etti, beraberlerinde getirdikleri çiçekleri mozoleye bıraktı. Duygusal anlar yaşanırken, kimi ziyaretçiler gözyaşlarına hakim olamadı.

KÖPRÜDE KONTAK KAPANDI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen sürücüler, Ata'ya saygı duruşu için kontak kapattı. Araçlarından inen sürücüler 2 dakikalık saygı duruşu sonrası, yollarına devam etti.

DOLMABAHÇE'YE AKIN

Türkiye'nin dört bir yanından birçok kişi Dolmabahçe Sarayı'na akın etti. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odada tören düzenlendi. Karanfiller Atatürk'ün vefat ettiği yatağına bırakıldı.

MSB'DEN SAYGI NÖBETİ PAYLAŞIMI

MSB'den Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılı dolayısıyla yapılan videolu paylaşımda, Anıtkabir'de görev yapan saygı nöbetçilerinin hazırlıkları ve görev değişimleri yer aldı. Paylaşımda, "Anıtkabir'i ziyaret edenlerin hayranlıkla izlediği bu aslanlar, Başkomutanımız Atatürk'e asil milletimizin saygısının ve hürmetinin birer sembolüdür. Onlar bugün de sizlerin arasından yürüyecek ve Atatürk'ümüze olan saygımızı gösteren nöbetlerini tutuyor olacaklar" ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA-RUS KOROSUNDAN ANMA

Antalya'da yaşayan Ukraynalıların kurduğu Bereginya Korosu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir araya geldi. Çoğu Ukraynalılardan oluşan; aralarında Rus, Kırgız ve Türklerin de bulunduğu koro, Atatürk için İzmir Marşı ve Akdeniz Marşı'nı seslendirdi.