81 kente ‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 81 ilde yüzbinlerce fidan toprakla buluştu. Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Toprağa can katan tohumlar yarınlara umut olacak, her fidan, vatana armağan” dedi.

AA-İHA

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' vesilesiyle 81 ilde eşzamanlı fidanlar dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik bu yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü Yılı temasıyla gerçekleştirildi.

'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' sloganıyla 2023 dikim yerinde 5 milyon 2023 fidan toprakla buluştu. Etkinliğe kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra üniversite, ortaokul, lise öğrencileri de katıldı. Fidanlarını diken çocuklar, can suyunu verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE YÜZYILI'NA NEFES

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, her fidanın vatana bir armağan olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılında toprağa can katan tohumlar, bugünümüze yeni bir soluk, yarınlara umut olacak. 'Türkiye Yüzyılı'na nefes diyerek, daha yeşil bir Türkiye için tek yürek olalım. Unutmayalım; her fidan, vatana armağan" ifadelerini kullandı.

22 YILDA 7 MİLYAR FİDAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Ağaçlandırma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Mesajında "Her ilimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz" diyen Başkan Erdoğan, şöyle devam etti: "Son 22 yılda yaklaşık 7 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Orman alanımızı 2 buçuk milyon hektar artırdık. Tabiat parkı sayımızı 17'den 266'ya çıkardık. Bugün dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkelerden biriyiz. BM listelerinde Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyoruz."