81 ilde 'Huzurlu Sokaklar Uygulaması' başlatıldı

Yurt genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Go¨c¸ I·daresi, belediye bas¸kanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlıgˆından 33 bin 334 personelin katılımıyla ''Huzurlu Sokaklar Uygulaması-2'' başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, o¨zellikle kavs¸aklar, parklar ve benzeri kamuya ac¸ık kentsel mekanlarda bas¸ta c¸ocuklarla bazı kişilerin, arac¸ camı silmek, insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, c¸ic¸ek, hediyelik es¸ya satıs¸ı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve gu¨venligˆini tehlikeye du¨s¸u¨rdu¨kleri tespiti üzerine harekete geçildi.

Huzurun ve kamu du¨zeninin devamlılıgˆının sagˆlanması amacıyla u¨lke genelinde vatandaşların yoğun bulunduğu yerlerde es¸ zamanlı uygulama başlatıldı.

Emniyet Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Asayis¸ Dairesi Bas¸kanlıgˆı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Go¨c¸ Idaresi, belediye bas¸kanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlıgˆından 33 bin 334 personel ve 8 bin 505 karma ekibin katılımıyla kent merkezlerinde belirlenen bölgelerde kamu du¨zenini bozanlara ve kayıp c¸ocukların bulunmasına yo¨nelik denetimler gerçekleştiriliyor.

Uygulamada 38 dedektör köpek kullanılıyor.

(AA)