Bakan Soylu'dan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin, ''Böyle bir şey söz konusu değil, gündemimizde de yok.'' dedi.

AA

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

SÜLEYMAN SOYLU: SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mamak ilçesinde semt pazarında gerçekleştirilen COVID-19 tedbirlerine yönelik denetimleri yerinde inceledi.

Pazar esnafı ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet eden Soylu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan değerlendirmeler sonucu her hafta gerçekleştirilen koronavirüs denetimlerini bugün daha yoğun yapma adımı attıklarını söyleyen Soylu, ülkenin hemen hemen her noktasında, bakan yardımcıları, valiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve tüm kurumlarla salgın denetimi yapıldığını anlattı.

"Pazarcı 'seçmeyin' dediği zaman ona çıkışmamak lazım"

Soylu, amaçlarının pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde, düğün, dernek, nişan ve sünnet organizasyonları ile toplum yaşam alanlarında maske, mesafe ve temizlik kuralına uyumu sağlamak olduğunu belirtti.

Salgına karşı sadece devleti sorumlu görmenin yanıltıcı olacağına dikkat çeken Soylu, "Bu konu her bir bireyin sorumluluğudur. Vatandaşımızdan istirhamımız var. Pazarcı 'seçmeyin' dediği zaman ona çıkışmamak lazım. Polisimiz 'maskenizi takın' dediği zaman onu terslememek lazım" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyma Soylu, dünyada ikinci dalganın geldiği noktasındaki bir değerlendirme üzerinde durarak, ''Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım" dedi.

Bakan Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin ''Salgın sebebiyle sokağa çıkma yasağı söz konusu değil. Yasak gündemimizde yok'' açıklamasında bulundu.

81 İLDE EN KAPSAMLI KORONAVİRÜS DENETİMİ BAŞLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm Türkiye'de koronavirüs denetimi yapılacağını dün Twitter hesabından açıklamıştı. Soylu, denetimin bugüne kadar yapılan en yoğun denetim olacağını belirtmişti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 201 jandarma asayiş, 40 motosikletli asayiş/trafik, 62 jandarma trafik timi olmak üzere toplam 303 tim ve 4 bin 376 personelle İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince sorumluluk sahası noktalarında kontroller yürütüyor.

Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün resmi Twitter hesabından duyurup, Belediye ve Valiliklere verdiği talimatla 81 ilde koronavirüs denetimleri başlandı.

İçişleri Bakanlığı Yardımcıları, Büyükşehir Belediyeleri ve Valiliklerin yaptığı denetimleri sosyal medya Twitter hesaplarından paylaşması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Bakan Yardımcıları, Vali ve Belediyelerin resmi Twitter hesaplarından paylaşılan gönderileri İçişleri Bakanı Soylu, sosyal medya hesabı aracılığıyla Retweetleyerek paylaşımda bulundu.

İŞTE BAKAN SOYLU’NUN PAYLAŞTIĞI O GÖNDERİLER: