81 ilde 1922 ruhu 

94 yıl önce milli birlik ve beraberlikle kazanılan büyük zafer 81 ilde coşkuyla kutlandı. O ruhu hiç kaybetmeyen Türk halkı elinde bayrağı kalbinde vatan sevgisiyle meydanları doldurdu. 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü ilk günkü coşkuyla kutlanıyor. Bundan tam 94 yıl önce Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz coşkuyla 81 ilde kutlandı. FETÖ’nün darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına bu yıl resmi geçit törenlerinde tank kullanılmadı sadece yaya birlikleri gösteri yaptı. 

SADECE VATAN AŞKI

Sabah saatlerinde devlet erkanının mozoleye çelenk bırakmasının ardından Anıtkabir doldu taştı. Ata’nın huzuruna çıkan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla dua ederek milli mücadele yıllarını tekrardan yaşadı.  FETÖ’nün darbe girişimini kendini siper ederek püskürten vatandaşlar, 1922 ruhuyla yeniden meydanlara indi. Dillerde ve kalplerde vatan sevgisi ellerinde bayraklarıyla… 

Askerler arandı! 

Anıtkabir'de özel harekat

Anıtkabir'e gelen devletin zirvesinin çevresinde hazır bulunan özel harekat polisleri, ilk kez burada görev yaptı. Öte yandan Anıtkabir'de gerçekleştirilen Zafer Bayramı töreninde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleri ve 15 Temmuz gazileri de yer aldı. Devlet erkanının Anıtkabir'e girmesiyle ellerinde Türk bayrakları bulunan şehit aileleri ve gaziler heyeti alkışlarla selamladı. 

İlk başörtülü polis 

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kadın polislerin başörtüsü kullanmasının serbest hale gelmesinin ardından kadın emniyet müdürleri ile polisler İstanbul Taksim'de ve Ankara'da yapılan törenlere başörtüsüyle katıldı. Taksim'deki tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Atatürk heykeli önüne çelenk bırakmasıyla başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.