8 ton ‘sahte’ deterjan ele geçirildi

Adana’da polis, bir ihbar üzerine harekete geçerek, şok bir baskın düzenlediği adreste; ‘sahte deterjan imalathanesi’ni açığa çıkarttı.

SONER KAN

ADANA – Adana’da ünlü markalar altında piyasaya sürülmek istenen tam 8 tonluk ‘sahte deterjan’ ele geçirildi. Bir ihbar sonrasında ‘sahte deterjan imalathanesi’ne şok bir baskın düzenleyen polis, piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan 8 ton sahte toz deterjan ele geçirirken, olayla ilgili olarak da 33 yaşındaki S.E. adlı şahıs da gözaltına alındı.

PİYASA SÜRECEKLERDİ

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde meydana geldi. Söz konusu mahallede ‘sahte deterjan’ üretildiği ihbarı üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, söz konusu adrese şok bir baskın gerçekleştirdi. Sahte imalathane deşifre edilirken, yapılan aramalarda da 700’ü paketlenmiş vaziyette tam 8 tonluk sahte toz deterjan ele geçirildi. Söz konusu ürünleri, ünlü markalar altında piyasa sürmeye hazırlanan S.E. adlı bir şahıs da gözaltına alındı. Sahte deterjanın piyasa değerinin de yaklaşık 200 bin TL olduğu bildirildi.