8 milyonda bir görülen “Benjamin Button” hastalığına yakalanan YouTuber 15 yaşında hayatını kaybetti

Nadir olarak görülen Hutchinson-Gilford progeria hastalığına yakalanan genç YouTuber Adalia Rose Williams 15 yaşında hayatını kaybetti. Benjamin Button filminde de anlatılan “Progeria” halk dilinde erken yaşlanma olarak da bilinen bu hastalığa yakalanan Adalia Rose Williams sevenlerini yasa boğdu.

Henüz 15 yaşında olan ve Hutchinson-Gilford progeria hastalığı ile mücadele eden YouTuber Adalia Rose Williams hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu Brad Pitt'in ses getiren yapımı "Benjamin Button"da da anlatılan Progeria hastalığına yakalanan genç YouTuber yaşadıklarını YouTube hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşıyordu.

Adalia'ya doktorlar bu hastalığın teşhisini 3 aylıkken koymuştu. Doktorlar kısa sürede Adalia'da bir şeylerin yanlış olduğunu tespit etmişti. O dönem sadece büyüme sorunundan endişe edilirken küçük kızın karın derisinin vücudundan farklı bir renge sahip olduğu ve gergin olduğu, kısa bir süre sonra da teşhisin konulduğunu anlatan annesi Natalia, "O an kaybolmuştuk" demişti.

HASTALIĞINI HERKESE ANLATTI

Her gün binlerce e-posta ve mektup alan Adalia'nın saçları hastalığı nedeniyle çıkmıyordu. Çok zor hareket eden Adalia bir türlü kilo alamıyordu ve hastalığı erken yaşlanmasına neden oluyordu. Vücutta yağ eksikliği, damarların belirgin olması, tiz ses ve eklemlerdeki şiddetli ağrı belirtileri hastalığının en ileri evresiydi. Doktorların 13 yıl ömür biçtiği Williams, 15 yaşındayken hayatını kaybetti.