74 yaşındaki bombacı talimatı Kandil'den aldı

Adana Valiliği'ne saldırının faillerinden 74 yaşındaki Hüseyin Ortaç, birçok saldırıya da kuryelik yaptı.

SONER KAN

Adana Valiliği'ne 24 Kasım 2016'da bomba yüklü araçla düzenlenen ve 2 kişinin ölümü, 33 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıda kuryelik yapan 74 yaşındaki Hüseyin Ortaç'ın bağlantıları deşifre edildi.

5 YIL SONRA YAKALANDI

Ortaç'ın, terör örgütü PKK'nın, 'Argeş' kod adlı sözde özel birlik komutanının elemanı olduğu, bu teröristten gelen emir ve talimatlar doğrultusunda sadece Adana'daki saldırıda değil, örgütün Türkiye'nin dört bir yanındaki bombalı eylemler için ihtiyaç duyulan malzemelerin kırsaldan getirilip teslimatını sağladığı ortaya çıktı. Adana Valiliği'ne saldırıda kullanılan patlayıcıları, 'kurye' olarak Suriye'den Türkiye'ye getiren ve Çiçek Karabulut ile Mehmet Emin Vural'a teslim eden Hüseyin Ortaç'ın 5 yıllık firarı sona erdi. Ortaç, Mardin'in Ömerli İlçesi kırsalında düzenlenen operasyonda yakalandı.

EVİNİ ÜS YAPMIŞ

Kuryelik dışında, kırsaldan gelen teröristlere evini açtığı, onlara barınma imkanı sağladığı, sınırdan geçişlerine de yardımcı olduğu belirlenen Hüseyin Ortaç, tutuklandığı mahkemede de; "Adana Valiliği'ne yönelik saldırıyla benim hiçbir ilgim yok. Patlamayla ilgili evimde herhangi bir görüşme gerçekleşmedi. PKK'lı teröristlerle de hiçbir irtibatım olmadı" savunmasını yapmıştı.

BOMBALI SALDIRIDA 2 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Adana Valiliği'ne bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerden Eyüp Çelik tutuklandı.