70 km'lik eve dönüş kuyruğu

Bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüş yolculuğu başladı. Yoğunluk nedeniyle bazı noktalarda trafik durdu; Gerede gişelerine kadar 70 km'lik araç kuyruğu oluştu.

AA-İHA

Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine ve tatil bölgelerine gidenlerin geri dönüş yolculukları başladı. Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından biri olan TEM Otoyolu'nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle zaman zaman yoğunluk yaşandı. 18 otomobilin karıştığı zincirleme kaza trafiğin aksamasına neden oldu. İstanbul'un Karadeniz'e bağlantısını sağlayan Karabük'teki Kemikli Rampaları'nda da trafik durma noktasına geldi. Çerkeş'ten Gerede gişelerine kadar yaklaşık 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

DÖRT BİR YANDAN GELİYORLAR

Tatil boyunca 120 bin aracın giriş yaptığı Marmaris'te dönüşlerin başlamasıyla benzer görüntüler kaydedildi. Fethiye ile Akyaka'dan ayrılarak dönüşe geçen tatilciler nedeniyle Sakar Geçidi'nde, Kuşadası ve Didim'den de binlerce kişi yola çıkınca Novada Kavşağı'nda trafik durdu. Tatilini Trakya ve Çanakkale'de geçirenlerin dönüşleri nedeniyle de Marmaraereğlisi'nde araç kuyruğu 4 kilometreyi buldu.

HAVADAN KARADAN İSTANBUL'A AKIN

Bayram tatilinin son gününde İstanbul Havalimanı ile 15 Temmuz Demokrasi Otogarı en hareketli günlerinden birini yaşadı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler konulurken, Mardin'den otobüsle dönen Makbule Tunç, "Giderken bilet bulamadık, taksiyle gittik. Dönüş biletini çok önceden aldık" dedi.

'SEVDİKLERİNİZE BAYRAM ACISI YAŞATMAYIN'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dönüş yolculuklarına ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Sürücülere dikkatli olmaları için çağrı yapan Yerlikaya, "Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım. 'Sağ salim vardık' telefonunuzu bekleyen sevdiklerinize bayram acısı yaşatmayın" ifadesini kullandı.

30 BİN ACEMİ KASAP KENDİNİ KESTİ

Kurban kesimi yaparken 29 bin 983 kişi kendini kesti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 bin 32 kişinin kendilerinin sağlık kuruluşuna giderek tedavi olduğunu, 951 kişinin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını söyledi. Koca, "Durumu ağır olup operasyon geçiren 83 kişinin tedavisi devam ediyor" dedi.

SAĞLIK EKİPLERİ TEYAKKUZDA

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kentin giriş ve çıkışlarındaki noktalarda hazır bekletiliyor. Kuzey Marmara Otoyolu Tuzla mevkiinde hava ambulansı, 112 kara ambulansı, motorize ekip ve UMKE personeli, konuşlandırıldı.

OTOGARA 14 KM KALA DEHŞET

Muğla Bodrum'dan tatil dönüşü Eskişehir'e yolcu taşıyan otobüs, varış noktasına 14 km kala kontrolden çıkıp engebeli araziye uçtu. Otobüsteki 35 kişi yaralanırken, araçta sıkışanlar itfaiye ekiplerince kurtarılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.