7 Suikastçi kıskıvrak!

Erdoğan’a Marmaris’te suikast düzenlemekle görevlendirilen darbeci askerlerden 7’si yakalandı. Yakalananlar kalleşler arasında ‘tehlikeli firari’ Zekeriya Kuzu da var!

15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırıp 2 polisi şehit ettikten sonra kaçan 17 MAK timi ve SAT komandolarının arama çalışmalarında dün sıcak saatler yaşandı. Bordo bereliler ve Özel Harekat Polislerinin orta operasyonunda dün Muğla- Marmaris Karayolu Çetibeli Mevkii'nde vatandaşlar asker kıyafetli bir grubun araçları durdurmaya çalıştığı ihbari geldi. Tüm ekipler hemen bu bölgeye sevkedildi. Havadan ve karadan bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri 3 darbeci askeri yakaladı. 

 ÇEMBERİ DARALTTILAR

 Yakalanan askerlerin MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Binbaşı Taner Berber'in suikast timinin lideri olduğu belirlendi. Çemberi daraltan güvenlik güçleri bir yol kenarında diğerleri menfezde 4 askeri daha yakaladı. 4 askerin isimleri şöyle: Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat.  

PAŞA LAKAPLI JET ÜSSÜ İMAMI! 

Marmaris’te yakalanan 7 darbeci askerden en kritik isim de Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu. Kuzu’nun ismi darbe girişimiyle gündeme geldi. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı imamı olan Kuzu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve darbenin hava harekatını planlayan kişi olduğu ortaya çıkmıştı. 

GENERALLERE EMİR VERDİ

Kuzu’nun tutuklanan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile yakın ilişkisi olduğu ve generallere bile emir verdiği belirlenmişti. ‘Paşa’ lakaplı Kuzu’nun aranması sırasında ekiplere ‘en tehlikeli firari’ uyarısında bulunulmuştu. 

Perişan halde yakalandılar

Yakalanan darbeci askerlerin perişan vaziyette oldukları gözlendi. Darbecilere ilk olarak su ve yiycek veren güvenlik güçleri ardından hainleri sağlık kontrolü için hastaneye götürdü.  

İltica için 20 dakika yalvarmış

FETÖ’nün ‘generallere emir veren’ imamı BaşçavuşCumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’te vurmakla görevli Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun İncirlik’te görevli oğlu Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu, ifadesinde ilginç detaylar verdi. Komutanı ile birlikte İncirlik Üssü’nde geçirdiği 11 saati anlatan Kuzu, Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın iltica isteğini bizzat üsdeki Amerikalılara ait binaya giderek yaptığını söyledi.

MAVİ RENKLİ ÇANTA!

Van’ın emir eri Kuzu, “Komutan içeri girdi ve 15-20 dakika kaldı. Ardından elinde mavi renkli bir çanta vardı. Kapıları kilitlememi istedi. Sonra Tuğgeneral İrfan Özsert geldi odayı açmamı istedi. İçeri girip baktılar sonra ortam kalabalıklaştı. Ardından polis ve savcı geldi" dedi. Kuzu’nun oğlu: Tuğgeneral Van, ABD binasına gidip iltica isteği bizzat yaptı!