7 oligark yatı Fethiye'de

Rus oligark Roman Abramoviç'in ultra lüks dev yatı ‘Eclipse', 26 Nisan sabahı 34 gün demirli kaldığı Marmaris Limanı'ndan ayrılmış, 6.5 saatlik yolculuğun ardından Fethiye'deki Göcek açıklarına demirlemişti.

ENDER TÜRKKAN

Rus oligark Roman Abramoviç'in ultra lüks dev yatı 'Eclipse', 26 Nisan sabahı 34 gün demirli kaldığı Marmaris Limanı'ndan ayrılmış, 6.5 saatlik yolculuğun ardından Fethiye'deki Göcek açıklarına demirlemişti. Göcek civarına Abramoviç'in yatı dışında Rus milyarder oligarklara ait 4 lüks yatın daha demir attığı öğrenildi.

Özel sermaye şirketi olan BİT Grubu'nun kurucusu ve başkanı Alexander Nesis'in 'Romea', bankacı ve gayrimenkul yatırımcısı Rüstem Teregülov'un 'Grand Rusalina', demiryolu yapımcısı Krapivin Ailesi'nin 'Tanusha' ve St. Petersburg merkezli Setl Grubunun Başkanı Maxim Shubarev'un ise 'Polaris' adlı yatlarının birbirine yakın zamanlarda Göcek'e demir attı. En ucuzu 200 milyon değerindeki yatların birbirlerine en fazla 10-15 dakikalık mesafede bulunması 'oligark zirvesi' olarak algılandı.

ESRARENGİZ YAT FORTY TWO

AKŞAM, Fethiye Körfezi'ne demir atan yeni oligarkları buldu. Uygur asıllı Kazak milyarder Alijan Ibragimov'un "I Dynasty" adlı yatı, Göcek yakınlarındaki Atbükü Koyu'na demir attı.

Bayramın son günü ise Rusya'nın en büyük çelik üreticisi Evraz'ın iki başkanından biri olan Rus işadamı Alexander Abramov'un lüks yatı "Titan", limana demirledi, yatların sayısı 7'ye çıktı.

Ayrıca Abramoviç'in "Eclipse"sinin yanıbaşına "Forty Two"(Kırk İki) adlı 33 metrelik bir yatın demirlediği ve adeta nöbet tuttuğu gözlendi.