7 koldan içerideler! 

PKK’nın kalesi Cinderesi operasyonu şafakta başladı. F-16'ların bombardımana tuttuğu bölgeye İHA’ların istihbaratıyla komandolar, JÖH-PÖH’ler ve ÖSO 7 koldan girdi! 

AFRİN ÖNCESİ SON DURAK CİNDERESİ’NE ŞAFAK OPERASYONU

Zeytin Dalı Harekatı’nın 47. gününde Cinderesi’nin merkezine yönelik meskun mahal operasyonu şafakta başladı. TSK, ÖSO, PÖH ve JÖH’ler meskun mahal operasyonu için hazırlıklarını bitirdi. Cinderesi’nin çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açıldı. 47’nci günde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 2 bin 960'a çıktı.

KRİTİK NOKTALAR ALINDI 

Operasyonun ilk saatlerinde Afrin’e bakan istihkam mevzilerini ele geçiren Mehmetçik ve ÖSO’yu gören bazı teröristler tünellere kaçtı. Bölgeye hakim tepe ve bazı binalar ele geçirildi.

İHA’LARDAN ANLIK BİLGİ 

İHA'ların anlık istihbaratıyla teröristlerin mühimmat deposu olarak kullandığı binalar jetler ve top atışıyla imha edildi. 

KAMPA GİRDİLER, 4 MİLİS YAKALANDI! 

Kafr Cenne ve Meşale köylerinin alınmasıyla kuzey cephesinde Afrin’e olan mesafe 8 km'nin altına indi. Kafr Cenne'de ele geçirilen terör kampında rejim destekli 4 milisin canlı yakalandığı belirtildi. Kafr Cenne, Afrin’e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol etmesi açısından stratejik önemde!

ŞEYH HADİD KÖYÜ

Batı cephesinde Cinderesi’nde, ilk kez sokak çatışmaları yaşandı, Türk savaş uçakları terör hedeflerini vuruyor. Şeyh Hadid’de ise 5 YPG’li canlı yakalandı. 

AFRİN'E SON 7 KM

Cinderesi'nin 7 koldan kuşatılmasının ardından bölge ateş çemberine döndü. Afrin merkeze ise sadece 7 kilometre mesafe kaldı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin'in merkezden kuşatılacağını söyledi.

PULAT TANKLARDA!

Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: ASELSAN tarafından üretilen PULAT sistemi nisan başında Afrin'deki tanklara monte edilecek.

Keltepe’nin adı artık 

ŞEHİTLER TEPESİ 

1 Mart’ta gerçekleştirdiği Racu bölgesindeki operasyonda çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı. Bölgenin teröristlerden temizlenmesinin ardından ele geçirilen 1083 rakımlı “Keltepe”ye çıkan askerler, saldırının yapıldığı yere Türk bayrağı asarak, tepenin adını da “Şehitler Tepesi” olarak değiştirdi. 

Hainlerin mayın tuzağı can aldı!

Terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Şaran köyünde, teröristlerce evinin bahçesine tuzaklanan mayına basan Suriyeli köylü ağır yaralandı. Köylüye ilk müdahale, mayın dedektörleriyle olay yerine giden askerler tarafından yapıldı. Yaraları sarılan Suriyeli, askerlerin yardımıyla bir araca taşınarak en yakın sağlık birimine götürüldü. Ancak köylü hayatını kaybetti.