Kandil operasyonunda 8 kilometre kaldı!

Kandil Dağı ve çevresi 50 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Onlarca terör kampı, yüzlerce köy ve mezra, sınırımıza 150-200 km mesafede... 5-6 bin civarında terörist, füzeler, uçaksavarlar, içi karınca yuvası gibi delinmiş dağ ve dağı ikiye ayıran İran ile Irak sınırı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölücü terör örgütü PKK'nın kalbi Kandil Dağı’na doğru sınır hattı ile Kuzey Irak içlerinde hava destekli operasyonları aralıksız sürerken, Kandil çevresindeki arazide de dikkat çeken şeyler oluyor. Edinilen bilgiye göre, mehmetçik bölgede yerel halkı kazanmak ve yapılan harekâtın sivilleri hedef almadığını göstermek için yoğun çaba harcıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni harekat sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk - Kanal D ortak canlı yayınında, Kandil ve Sincar'a yönelik operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "bunu ilk defa söylüyorum" diyerek Mahmur'a da bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini verdi.

MAHMUR'A DA OPERASYON OLABİLİR!

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

Olayın tabi 2 boyutu var. Kandil var Sincar var. Irak'tan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa, Bağdat yönetimiyle bunu görüşürüz. Bağdat 'ben bunu çözerim' dediği taktirde ne ala. 'Çözemem' derse Sincar'ı da Kandil'i de vururuz. Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... BM'nin Mahmur meselesini de halletmesi lazım. Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bunları çok konuştum. Şimdi de konuşuruz. Bu meseleyi çözmezseniz vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur'dan. Sincar da küçük bir Kandil'dir aslında. 

50 BİN METREKARELİK ALAN

Kandil Dağı ve çevresi 50 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Onlarca terör kampı, yüzlerce köy ve mezra, sınırımıza 150-200 km mesafede... 5-6 bin civarında terörist, füzeler, uçaksavarlar, içi karınca yuvası gibi delinmiş dağ ve dağı ikiye ayıran İran ile Irak sınırı.

ANINDA YERLE BİR EDİLİYOR

Kandil’e sadece 8 kilometre mesafede bulunan Dalya Bölgesi’nden elde edilen görüntülerde İHA iki teröristi füze sisteminin kurulduğu hakim tepede tespit ediyor. Yer işaretleme işleminin ardından Türk jetlerine koordinatlar iletiliyor. Kahraman pilotlar da hedefi yerle bir ediyor.

ASKER SAĞANAK YAĞIŞ DİNLEMİYOR

Teröristlere karşı verilen mücadeleye ara vermeyen Mehmetçik, bir yandan da doğa şartlarına karşı mücadele veriyor. Ortaya çıkan son görüntülerde, sağanak yağışa yakalanan askerlerimizin yağmurun dinmesini beklediği görülüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ HALKI KIŞKIRTIYOR

TSK’nın birçok yerleşim yerinden geçeceğini hesaplayan örgüt üyeleri, halkı Mehmetçiğe karşı ayaklandırmak için her türlü yalana başvuruyor. Teröristler, Kürtleri ‘Onlar burayı işgal etmeye geliyorlar. Evlerinizi yakıp yıkacaklar. Sokaklara dökülün, askerleri engelleyin” yalanıyla kandırıyor.

16 HEDEF İMHA EDİLDİ

TSK, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine hava harekatı düzenledi. 16 hedefin imha edildiği operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında zaman zaman SİHA’lar da teröristlere ait hedefleri vuruyor. Harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130’u geçti.