7 çocuk PKK'nın ağına düşmekten kurtuldu

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki HDP il binası önünde annelerin acılı ve umutlu bekleyişi sürerken, Sur İlçesi’ndeki sosyal hizmet merkezinde geleceğini kazanan 7 çocuk umut ışığı oldu.  

Yelda GÖKDAĞ

Bir yanda hayatları karartan PKK gerçeği, diğer yanda yaşama bağlayan devlet desteği… Diyarbakır Bağlar İlçesi HDP Diyarbakır il binası önünde aileler, PKK’nın zorla alıkoyduğu ve ölüme sürüklediği evlatlarının geri gelmesi için nöbetlerini sürdürürken, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sur Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise üniversiteyi kazanan Diyarbakırlı çocuklar sayesinde bahar havası esiyor. Diyarbakır’ın iki ayrı dünyası, iki ayrı ilçesi arasındaki mesafe ise 28 km! Bakanlığın geçtiğimiz yıllarda, ekonomik ve sosyal risk grubu taramalarında tespit ettiği ve eğitimlerine yıllarca destek sağladığı 7 çocuk bugün, hem Türkiye müsabakalarında madalya sahibi sporcular, hem de üniversiteli gençler oldu. 

İşte o başarı örnekleri: 

ÜNİVERSİTELİ OLDULAR 

Şu an 18 yaşındaki Yusuf İçli 14 yaşından beri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan eğitim desteği aldı. 4 yıl boyunca Sur Sosyal Hizmet Merkezi bünyesindeki taekwando kursundan faydalanan İçli, 2019 yılında Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne yerleşti. Taekwando dalında 5 defa Türkiye Şampiyonasına katıldı, Diyarbakır’daki müsabakalarda 2 birincilik elde etti. 19 yaşındaki Rukiye Burak 5 yıl boyunda Sur Sosyal hizmet Merkezi bünyesindeki tekvando kursundan faydalandı. 2019 yılında Dicle Üniversitesi Spor Fakültesi Bölümü’ne yerleşti. Takvando dalında 12 defa Türkiye Şampiyonasına katıldı. Diyarbakır’daki müsabakalarda 16 birincilik elde etti. 

SPOR LİSESİ’NE YERLEŞTİLER 

14 yaşındaki Zilan Güneş, 3 yıl boyunda 2019’da Spor Lisesi’ne derece ile yerleşti. Adıyaman’da Tekvando Şampiyonası’nda birincilik elde etti. 14 yaşındaki Ece Kurtuluş, Sosyal Hizmet Merkezimiz bünyesindeki kurslardan faydalandı.  2019 yılında Diyarbakır Spor Lisesi’ne derece ile yerleşti. 

OKULU DERECEYLE KAZANDI 

14 yaşındaki Tuba Saylı 3 yıl kurslardan faydalandı.  2019’da Spor Lisesi’ne derece ile yerleşti. 15 yaşındaki Kader Zerez 4 yıllık destek sonrasında aynı okulu kazandı. 15 yaşındaki Zeynep Çakmak da aldığı destekle arkadaşlarıyla okula yerleşti.